Η Ζιζέλ και το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας στο Christmas Theater On line

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 1 Φεβρουάριος 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Το αριστούργημα χορού του 21ο αιώνα, η παράσταση Ζιζέλ του Ακραμ Καν, έρχεται στο σπίτι σας τον Φεβρουάριο από το Christmas Theater On Line.
Η νέα αυτή εκδοχή για το σπουδαιότερο ίσως ρομαντικό μπαλέτο, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία να ξαναζήσουμε την συγκινητική ιστορία αγάπης, προδοσίας και λύτρωσης, στην σύγχρονη εποχή.

Καθώς η κουρτίνα υψώνεται, οι χορευτές στη σκιά μας οδηγούν να περάσουμε τον μεγάλο τοίχο. Από εκείνη τη στιγμή, η Ζιζέλ του Ακραμ Καν μας μαγεύει με τις ονειρικές εικόνες και την σαγηνευτική χορογραφία.

Το μεγαλειώδες Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Η παρτιτούρα (Ο Παρατηρητής) του Βιντζένζο Λαμάνια αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή της πρωτότυπης μουσικής του Αντόλφ Αντάμ και ακούγεται μεγαλειώδης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας.


ΖΙΖΕΛ του Ακραμ Καν
Με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας
Μουσική: Βιντσέντζο Λαμάνια (διασκευή της αρχικής σύνθεσης του Αντόλφ Αντάμ)
Σκηνοθεσία και χορογραφία: Ακραμ Καν
Διανομή:
Ζιζέλ: Ταμάρα Ρόχο
Αλμπρεχτ: Τζέημς Στρίτερ
Βραβεία: Oliver Awards 2017, National Dance Award 2017
Διάρκεια: 100 λεπτά.
Παραστάσεις on line:
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στις 20.00
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 στις 20.00.
Τιμή κωδικού: 15 ευρώ.
Πληροφορίες 211 77 01 700.
Προπώληση κωδικών: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr.

Η Υπόθεση της Ζιζέλ του Ακραμ Καν
Η Ζιζέλ ανήκει σε μια τυπική οικογένεια μεταναστών που δουλεύουν σε ένα εργοστάσιο υποδημάτων και αποκαλούνται Απόκληροι. Το εργοστάσιο κλείνει και πλέον χωρίς δουλειά, αναγκάζεται να αποδεχθεί και η ίδια την πρόταση που κάνουν οι ιδιοκτήτες σε όλους τους εργαζόμενους, να αποτελέσουν μια ομάδα που θα τους ψυχαγωγεί με μουσική και χορό.
Ο πλούσιος Αλμπρεχτ ντύνεται απόκληρος και φτάνει στην ερωμένη του Ζιζέλ με την οποία είναι ερωτευμένος. Τον παρακολουθεί ο Ιλαρίωνας που θέλει και αυτός να κερδίσει την αγάπη της Ζιζέλ. Ο Ιλαρίωνας για να τον εκδικηθεί, προσκαλεί τους ιδιοκτήτες να έρθουν εκεί που είναι οι ερωτευμένοι.
Οι ιδιοκτήτες έρχονται και ο Αλμπρεχτ, βλέποντας την αρραβωνιαστικιά του ανάμεσά τους, προσπαθεί να κρυφτεί.
Οι ιδιοκτήτες θα αναγκάσουν τον Αλμπρεχτ να διακόψει την σχέση του με την Ζιζέλ και να γυρίσει στην αρραβωνιαστικιά του. Η Ζιζέλ θα τρελαθεί και οι ιδιοκτήτες θα την σκοτώσουν χωρίς να αναλάβουν ποτέ την ευθύνη αυτής της δολοφονίας.
Πολλά χρόνια αργότερα, κυνηγημένος από τις τύψεις, ο Αλμπρεχτ θα γυρίσει στο εργοστάσιο – φάντασμα και θα αναζητήσει ξανά την Ζιζέλ προσπαθώντας να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία της.
Εκεί θα συναντήσει την Μίρθα, την βασίλισσα των αερικών, τα φαντάσματα όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο, που αναζητούν δικαίωση για τις αδικίες που έζησαν.
Η Μίρθα θα τον βοηθήσει να συναντήσει ξανά την Ζιζέλ, το πιο όμορφο αερικό του εργοστασίου, που τριγυρίζει αναζητώντας τη αγάπη.
Οι εραστές επανενώνονται για λίγο στο κατώφλι ζωής και θανάτου και η Ζιζέλ συγχωρεί τον Αλμπρεχτ.
Τα αερικά μαζί με την Ζιζέλ αναχωρούν και ο Αλμπρεχτ μένει μόνος, γεμάτος θλίψη.