Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και χωρίς πρόστιμο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 8 Μάρτιος 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που είναι στα σκαριά.
Με διαδικασίες-εξπρές φαίνεται ότι προωθείται η νομοθετική διάταξη για την άρση ακινησίας των οχημάτων και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με… τον μήνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τος από τον Μάιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε το 2020.
Τα στοιχεία της εφημερίδας δείχνουν πως εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν περισσότεροι από 130.000 οι ιδιοκτήτες οχημάτων που παρέδωσαν τις πινακίδες τους ηλεκτρονικά. Εκτός αυτών, όμως, θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις είχαν καταθέσει στις εφορίες τα προηγούμενα χρόνια.
Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, φαίνεται ότι μελετά όλα τα δεδομένα για να μπορέσουν οι πολίτες να επανεκκινήσουν τα οχήματά τους αλλά και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος ανάλογα με το πόσο διάστημα το κινούν, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προχώρα στη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής διάταξης.
Τέλη με τον μήνα
Οσον αφορά στα τέλη με τον μήνα, σημειώνεται πως εάν κάποιος θέλει να κινήσει και πάλι το όχημά του από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα πληρώσει τα μισά τέλη. Οποιος θέλει να το κινήσει για τρεις μήνες θα πληρώσει αυτούς τους τρεις μήνες.
Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια, εάν κάποιος ήθελε να πάρει τις πινακίδες που είχε καταθέσει στην εφορία, θα έπρεπε να πληρώσει «πρόστιμο» ίσο με το 1/12 ή με τα 2/12 των ετήσιων τελών.
Από τη διάταξη που είναι στα σκαριά, αναμένεται να διευκολυνθούν οι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του ενός έτους, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται αύξηση των κρατικών εσόδων από την άρση της ακινησίας οχημάτων για τα οποία δεν θα καταβάλλονταν τέλη κυκλοφορίας.
Πηγή: Sputniknews