Συνθήματα έξω από το σπίτι της Μίνας Γκάγκα έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 25 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν σύνθημα στην περίφραξη του σπιτιού της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με αφορμή τον περιορισμό των χειρουργείων στα νοσοκομεία.
Παρέμβαση έξω από το σπίτι της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας.
Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, έγραψαν σύνθημα στην περίφραξη του σπιτιού της στο Π. Ψυχικό, το οποίο ανέφερε: «Μείωση χειρουργείων κρατικές δολοφονίες».
Αφορμή της παρέμβασης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, η απόφαση για περιορισμό των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία κατά 80%.
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρεξήγησης, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα μας ανακοίνωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σχεδόν αποκλειστικά σε κλινικές covid. Η μόνη εξαίρεση για να βρεις χειρουργικό κρεβάτι, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι να πεθαίνεις από καρκίνο ή τροχαίο. Διαφορετικά, μπορείς κάλλιστα να βρεις μια πολυτελή πλην πανάκριβη ιδιωτική κλινική, να νοσηλευτείς για να μην πεθάνεις», αναφέρεται σε χαρακτηριστικό απόσπασμα.
Καταλήγοντας μάλιστα, αναφέρει: «Δεν παρακαλάμε για τα δικαιώματά μας, τα απαιτούμε. Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια. Άμεση επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων».
Πηγή Sputniknews.gr