Στην Κρήτη θέλουν να γιορτάσουν την εισβολή των Ναζί στο νησί

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει εκδήλωση για να τιμηθεί η «γενναιότητα» των Ναζί στην Κρήτη, που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην αντίσταση κατά της Χιτλερικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κύμα αντιδράσεων έφερε η πρόθεση της οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» (European Paratroopers Association) να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο των 80 χρόνων από την εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 1941 με την αεραπόβαση μέσω της «Επιχείρησης Ερμής».
Ειδικότερα, η εκδήλωση ονομάζεται «Κreta Memorial» και αναφέρεται πως θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά, ενώ στην προκλητική αφίσα τονίζεται πως: «Κρήτη, Ελλάδα. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους – 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».
Η συγκεκριμένη αφίσα και εκδήλωση άναψε φωτιές στα social media, ενώ έφερε και τοποθετήσεις βουλευτών που καταδίκασαν το κάλεσμα.
Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, των Παύλου Πολάκη, Χάρη Μαμουλάκη και Σωκράτη Βαρδάκη.
Ο πρώην αναπληρωτής υπ. Υγείας τονίζει πως πρόκειται για μεταμφιεσμένους νεοναζί και «κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας» που προβαίνουν σε «ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε».
Ο κ. Μαμουλάκης σε δήλωση στο cretalive.gr τονίζει πως πρόκειται για «φιέστα ντροπής» που διοργανώνεται από φιλοναζιστές και αποτελεί βάναυση προσβολή της μνήμης των Ηρώων και της αιματοβαμμένης Ιστορίας της Κρήτης, ενώ ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνει πως: «Στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, του νησιού που γνώρισε τις θηριωδίες των ναζιστών, που θρήνησε εκατοντάδες νεκρούς στις εκτελέσεις αμάχων , που χωριά ολόκληρα ξεθεμελιώθηκαν κι έγιναν στάχτη, αποτελεί αισχρή πρόκληση η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων».
Παράλληλα, στο site της «Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» φαίνεται το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης.
Μετά την κατακραυγή, η εκδήλωση και όλες οι σχετικές αναρτήσεις για την προκλητική εκδήλωση που προγραμματίζονταν να γίνει στη Μεγαλόνησο έχει κατέβει.
Πηγή: Sputniknews