Σχεδόν… κανονικά η διεξαγωγή της φετινής Eurovision

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 2 Μαρτίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Με μήνυμα «Ενώνοντας την Ευρώπη σε μια σκηνή» θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2021 τον Μάιο στην Ολλανδία, καθώς όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (02/03), προκρίθηκε η live εμφάνιση των καλλιτεχνών, η παρουσία δημοσιογράφων και η διενέργεια πολλών τεστ για τη νόσο COVID-19.
«Οσμή κανονικότητας» θα έχει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021, που θα γίνει τον Μάιο στην Ολλανδία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ανακοίνωσε την Τρίτη (02/03) πως οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν live στη σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ.
Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές θα υλοποιήσουν το σενάριο Β το οποίο προβλέπει, επίσης, την παρουσία 500 δημοσιογράφων στην ολλανδική πόλη και άλλων 1.000 στο διαδικτυακό Κέντρο Τύπου που θα στηθεί, τη διεξαγωγή ορισμένων εκδηλώσεων και τη διενέργεια συχνών τεστ για τη νόσο COVID-19 σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Άλλωστε, ένα κεντρικό σύνθημα των διοργανωτών εν μέσω της πανδημίας είναι το «Ενώνοντας την Ευρώπη σε μια σκηνή» και το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει εγκριθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας.
Ο εκτελεστικός επιβλέπων τον διαγωνισμό εκ μέρους της EBU Μάρτιν Έστερνταλ δήλωσε:
«Το πνεύμα και η παράδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision είναι η ένωση της Ευρώπης σε μια σκηνή και είμαστε αποφασισμένοι ακόμα να το επιτύχουμε στο Ρότερνταμ τον Μάιο. Προχωράμε με τα σχέδιά μας για την παραγωγή ενός ασφαλούς διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με όλους τους καλλιτέχνες να εμφανίζονται live στο Ρότερνταμ. Αυτό το πρωτόκολλο αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να το κάνουμε αυτό, με την υγεία και την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών και του Τύπου, να αποτελεί την προτεραιότητά μας».
Πενθήμερη καραντίνα πριν από την αναχώρηση για την Ολλανδία
Η EBU συστήνει σε εκείνους που πρόκειται να ταξιδέψουν τον Μάιο στην Ολλανδία για τον διαγωνισμό της Eurovision, να μπουν σε καραντίνα πέντε ημέρες πριν από την αναχώρησή τους και να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ για τη νόσο COVID-19 έως και 72 ώρες πριν από αυτήν.
Ακόμα, οι αποστολές των 41 χωρών πρέπει να μένουν στο ξενοδοχείο τους εκτός από τις μετακινήσεις τους είτε από/προς το Ahoy Arena είτε από/προς εκδηλώσεις που αφορούν στον διαγωνισμό.
Όσοι εργάζονται για τη Eurovision 2021 (καλλιτέχνες, τεχνικοί, δημοσιογράφοι), θα υποβάλλονται συνεχώς σε τεστ για τη νόσο COVID-19 σε εγκατάσταση που θα στηθεί δίπλα από το Ahoy Arena.
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2021 Ζίτσε Μπάκερ δήλωσε:
«Ο στόχος μας είναι σαφής: να αποτρέψουμε τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Εάν κάποιος βρεθεί θετικός, θα τεθεί σε ισχύ το πρωτόκολλο απομόνωσης, υποστηρίζουμε τις αρμόδιες Αρχές με έρευνα και ιχνηλάτηση και λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα όπου είναι απαραίτητο. Εάν ένας συμμετέχων δεν μπορεί να εμφανιστεί live, τότε θα χρησιμοποιηθεί η εφεδρική εγγραφή».
Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου (α’ ημιτελικός), 20 Μαΐου (β’ ημιτελικός) και 22 Μαΐου (τελικός).
Πηγή Sputniknews.gr