Οι υποθέσεις στην Ελλάδα που έγινε επικήρυξη των δραστών με μεγάλα χρηματικά ποσά και το αποτέλεσμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Μαΐου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Γιατί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικήρυξε για μια ακόμη φορά ποινικούς;
Αναποτελεσματικές και χωρίς κανένα αποτέλεσμα έχουν αποδειχθεί διαχρονικά οι επικηρύξεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αποκάλυψη των δραστών τρομοκρατικών και ποινικών υποθέσεων.
Μετά τη μεταπολίτευση η επικήρυξη με μεγάλα χρηματικά ποσά αφορούσε τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, με την πρεσβεία των ΗΠΑ να κρατά τα σκήπτρα των ποσών που υποσχέθηκε για πληροφορίες σχετικά με επιθέσεις της «17ης Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Αγώνα». Πάντα χωρίς αποτέλεσμα.
Οι διαπιστώσεις αυτές έχουν επανέλθει στο προσκήνιο μετά τη νέα επικήρυξη με 300.000 ευρώ των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά, από αδίστακτους ληστές.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για υπόθεση του κοινού ποινικού εγκλήματος, μετά την επικήρυξη με 1.000.000 ευρώ, του αγνώστου ακόμη μέχρι και σήμερα άνδρα, που έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα το 2008, και πάλι από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Εάν εξαιρέσει κανείς, με επιφυλάξεις, την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απόδρασή του και με την κατηγορία ότι οργάνωνε μεγάλη απόδραση ποινικών και μελών οργανώσεων από τις φυλακές του Κορυδαλλού, σε καμία άλλη περίπτωση τα χρηματικά ποσά που υποσχέθηκε η Κατεχάκη δεν απέδωσαν στην σύλληψη των επικηρυγμένων.
Ο «Επαναστατικός Αγώνας» εξαρθρώθηκε μετά την τυχαία ένοπλη συμπλοκή της Δάφνης που κατέληξε στον θάνατο του Λάμπρου Φούντα.
Με τυχαία ένοπλη συμπλοκή στο Γκάζι ξεκίνησαν και οι συλλήψεις των περιβόητων «ληστών με τα μαύρα» οι οποίοι επίσης είχαν επικηρυχθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2009. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας, παρά το 1.000.000 ευρώ που έχει διατεθεί για πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του, παραμένει ασύλληπτος.
Και βέβαια το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ιστορικά είναι η «17 Νοέμβρη» τα μέλη της οποίας είχαν επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ με ποσό 10.000.000 συνολικά, όμως τελικά χρειάστηκε ένα λάθος στη συνδεσμολογία μιας βόμβας από τον Σάββα Ξηρό για να εξαρθρωθεί η οργάνωση αυτή.
Τέλος και οι δράστες της επίθεσης εναντίον του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ συνελήφθησαν από καθαρή αστυνομική έρευνα και όχι λόγω της επικήρυξης των 100.000 ευρώ που είχε αποφασίσει και πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το ερώτημα λοιπόν που επαναδιατυπώνουν σήμερα ακόμη και στελέχη της Κατεχάκη, είναι το γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε και πάλι σε επικήρυξη δραστών του κοινού ποινικού εγκλήματος, μιας και η υπόθεση των Γλυκών Νερών μόνο με αυτή της Κωνσταντίνας Κούνεβα μπορεί να συγκριθεί, αφού όλες οι άλλες σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα με το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης».
Η απάντηση που δίνουν τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για επικοινωνιακή τακτική, αφού η άτυχη 20χρονη ήταν Βρετανίδα υπήκοος και η δολοφονία της συγκίνησε την ελληνική αλλά και διεθνή κοινή γνώμη.
Και συμπληρώνουν πως και πάλι εάν συλληφθούν οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος, οι 300.000 ευρώ δεν θα έχουν παίξει κανέναν ρόλο.

Πηγή Sputniknews.gr