Εστία κορονοϊού σε γλέντι γάμου στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 10 κρούσματα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 31 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Τουλάχιστον 10 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό, έπειτα από γλέντι γάμου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για νέα περιστατικά.
Και νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό περιστατικών κορονοϊού σε γλέντι γάμου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (25 Ιουλίου) και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.
Μέχρι στιγμής, θετικοί στον ιό έχουν διαγνωσθεί συνολικά 10 προσκεκλημένοι, οι οποίοι εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται την Τετάρτη, όταν οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας εκ των καλεσμένων ήταν θετικός στον ιό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ξεκίνησε το έργο της ινχηλάτησης των επαφών του κρούσματος.
Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετέβησαν περίπου 12 άτομα, νεαρής ηλικίας, τα οποία είχαν βρεθεί στη γαμήλια δεξίωση και είχαν υψηλό πυρετό. Όσοι διαγνώστηκαν θετικοί, κλήθηκαν να τεθούν σε υποχρεωτική κατ’ οίκον απομόνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 16 σε δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά.
Ωστόσο, αυτό που «τρομάζει» και ανησυχεί τους ειδικούς δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η εγχώρια μετάδοση του ιού. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στην Αττική, όπου σε καθημερινή βάση καταγράφεται διψήφιος αριθμός περιστατικών (σ.σ. 11 την Πέμπτη).
Στο μεταξύ, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων εμφάνισε χθες αύξηση για 5η διαδοχική ημέρα, ενώ το βράδυ κατέληξε ακόμη ένας ασθενής, ανεβάζοντας τον θλιβερό απολογισμό των νεκρών σε 203.
Πηγή: Sputniknews