Χάρτης ECDC: Όλη η Ελλάδα παραμένει στο «κόκκινο»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 1 Απριλίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Για ακόμα μία εβδομάδα η Ελλάδα παραμένει στο «κόκκινο» από επιδημιολογικής άποψης, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο οποίος δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποτυπώνονται στον χάρτη και τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας για την περίοδο 25 Μαρτίου με 1 Απριλίου, όλες οι περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο «κόκκινο».
Το ίδιο καταγράφηκε και στην προηγούμενη αναφορά του κέντρου την περασμένη εβδομάδα, με την χώρα μας να βρίσκεται στην ίδιας κρισιμότητας επιδημιολογική κλίμακα.
Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στο «κίτρινο», όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού του 4% σε όλη την Ελλάδα.
Την Τετάρτη (31/03) ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3.616 κρούσματα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.
Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 νεκροί, με το 95,7% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τέλος, ανεπαίσθητη μείωση παρουσίασε χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων, που ανέρχονται σε 739, όπου το 63,7% αφορά άνδρες και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη, ενώ το 82,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Πηγή: Sputniknews