Αγνοείται μπουκάλι ουίσκι 5.800 δολαρίων: Δώρο στον Πομπέο από Ιάπωνες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 5 Αυγούστου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διεξάγει έρευνα για την εξαφάνιση ενός μπουκαλιού ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων, το οποίο είχε λάβει ως δώρο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας το 2019.
Όπως προκύπτει από τη λίστα δώρων που έλαβαν Ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των ΗΠΑ από το εξωτερικό το 2019, το συγκεκριμένο μπουκάλι ουίσκι δόθηκε ως δώρο στον Πομπέο, στις 24 Ιουνίου και είναι άγνωστο το πού βρίσκεται τώρα, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τετάρτη.
Νωρίτερα, οι New York Times, ανέφεραν ότι ο Πομπέο δεν θυμάται να έλαβε το συγκεκριμένο δώρο και δεν γνωρίζει τι συνέβη σε αυτό ούτε ότι γίνεται έρευνα για τα… ίχνη του.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Πομπέο όντως έλαβε το δώρο, καθώς ταξίδευε στην Σαουδική Αραβική στις 24 Ιουνίου του 2019.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μπορούν να κρατούν δώρα αξίας μικρότερης από 390 δολάρια και πρέπει να πληρώσουν για όσα είναι πάνω από αυτήν την αξία. Επιπλέον, το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν επιτρέπει την αποδοχή δώρων από ξένη κυβέρνηση απειλώντας με κυρώσεις ή καθαιρέσεις.
Στο μεταξύ, στα social media, χρήστες σχολίασαν με χιούμορ το γεγονός, δίνοντας τις δικές τους εκδοχές για το τι απέγινε το μπουκάλι που αγνοείται.
Χαρακτηριστικά κάποιοι αναφέρουν ότι ο Πομπέο ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται, υπονοώντας ότι το… κατανάλωσε και ύστερα πέταξε το μπουκάλι.
Πηγή: Sputniknews