18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011 η μεταποίηση στην ευρωζώνη...

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011 η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

 

Τον πλέον παραγωγικό τους μήνα από τις αρχές του 2011 είχαν τον Σεπτέμβριο οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στην ευρωζώνη και η δυναμική εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί και τον Οκτώβριο, καθώς επιταχύνθηκε η αύξηση των νέων παραγγελιών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα (σ.σ. Δευτέρα).
Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη ανήλθε τον Σεπτέμβριο στο 58,1 από το 57,4 του Αυγούστου, οριακά χαμηλότερα από το 58,2 που ήταν η αρχική εκτίμηση αλλά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011. Κάθε τιμή πάνω από το όριο των 50 μονάδων υποδηλώνει ανάπτυξη.
Ο δείκτης παραγωγής ανήλθε στις 59,2 από τις 58,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.
«Η αύξηση της μεταποίησης της ευρωζώνης ανέβασε ταχύτητα τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη φαίνεται ολοένα και πιο ευρεία, με αύξηση της ζήτησης σε όλη την περιοχή.
Σε μια ένδειξη ότι ο Οκτώβριος θα είναι επίσης ένας μήνας με έντονη δραστηριότητα για τα εργοστάσια, ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε στο 58,5 από το 58,3. Μόνο μία φορά από τις αρχές του 2011 – φέτος τον Ιούνιο – διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ