20.4 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω πυρκαγιών η Ν. Κορέα

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω πυρκαγιών η Ν. Κορέα

Ενας νεκρός και πάνω από 4.000 εκτοπισμένοι από δασική πυρκαγιά

Οι αρχές της Νότιας Κορέας προχώρησαν σήμερα στην ασυνήθιστη κίνηση να κηρύξουν κατάσταση φυσικής καταστροφής στη χώρα, εξαιτίας των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται σε βορειοανατολική ορεινή επαρχία, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, έντεκα έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από 4.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στην ανατολική επαρχία Κανγκουαντό το απόγευμα της Πέμπτης και εξαπλώθηκε στην παραθαλάσσια πόλη-θέρετρο Σόκτσο, απανθρακώνοντας περίπου 3.850 στρέμματα γης και 310 οικήματα, αποθήκες και άλλες κτίρια, ανέφερε το Γιονάπ, επικαλούμενο τις αρχές
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 900 πυροσβεστικά οχήματα και δέκα χιλιάδες πυροσβέστες, ενώ ο στρατός συνδράμει με 32 ελικόπτερα και 16.500 στρατιώτες. Τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης μεταδίδουν εικόνες αποκάλυψης.
Τουλάχιστον 4.230 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε σχολικά κτίρια. 52 σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά, τόνισε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ