18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔιακόσιες δέκα χιλιάδες επισκέψεις για τις ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Διακόσιες δέκα χιλιάδες επισκέψεις για τις ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι συνολικές επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ για τη ρύθμιση οφειλών έφτασαν τις 210.000.
Ξεπερνούν τους 36.000 οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει μέχρι το πρωί της Παρασκευής ηλεκτρονική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Επιπλέον, κατά τα ίδια στοιχεία, έγιναν περισσότερες από 9.000 ρυθμίσεις εργοδοτών.
Οι συνολικές επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ για τη ρύθμιση οφειλών έφτασαν τις 210.000.
Η πλατφόρμα για τις οφειλές στα ταμεία «άνοιξε» το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης.
Οπως είχε εξηγήσει η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, σε πρόσφατη συνέντευξή της, ο ασφαλισμένος θα ενημερώνεται μέσω της πλατφόρμας για τη διαμόρφωση της οφειλής του μετά το «κούρεμα» των προσαυξήσεων και τη μείωση της βασικής οφειλής.
Η μειωμένη οφειλή θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ, εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου.
Οσο για τα «κουρέματα», οι προσαυξήσεις θα περικόπτονται κατά 85% και με «κούρεμα» της βασικής οφειλής, η μείωση «θα είναι περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», όπως είχε πει η κ. Αχτσιόγλου. Επιπλέον, είχε διευκρινίσει ότι ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να αποπληρώσει ολόκληρη την οφειλή ώστε να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ