20.4 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑναμνηστική σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ για τα 80 χρόνια προσφοράς της...

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ για τα 80 χρόνια προσφοράς της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τα 80 χρόνια προσφοράς της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμμετέχοντας στους επίσημους εορτασμούς της επετείου με την έκδοση και κυκλοφορία της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων.
Η σειρά «80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» κυκλοφόρησε από την Πέμπτη 11 Μαΐου.
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1936 και μεριμνά για τον προγραμματισμό, τη διοργάνωση και την εκτέλεση του ιεραποστολικού, μορφωτικού, κατηχητικού και πολιτιστικού έργου της Εκκλησίας.
H έκδοση αποτελείται από ένα γραμματόσημο 35Χ45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων και ένα φεγιέ διαστάσεων 70Χ90 mm που περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο διάστασης 35X45 mm.
Το φεγιέ και το γραμματόσημο θα κυκλοφορήσουν στις 11 Μαΐου 2017 και θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι 10 Μαΐου 2018, εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.
Η ημέρα των εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης, ημέρα έκδοσης της επετειακής σειράς γραμματοσήμων
Ο επίσκοπος Φαναρίου και γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Αγαθάγγελος, επισήμανε: «Δεν είναι τυχαίο που η σημερινή παρουσία, ιδιαίτερα του δεύτερου γραμματοσήμου με την Αγία Ελένη, συμπίπτει με την ημέρα των εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης που έγιναν από τον Μέγα Κωνσταντίνο στις 11 Μαΐου 330».
Κορωνίδα της εν λόγω επετείου θα αποτελέσει την προσεχή Κυριακή η υποδοχή λειψάνων της Αγίας Ελένης, μητέρας του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα Αγίου Κωνσταντίνου και τμήματος του Τιμίου Ξύλου, τα οποία θα ταξιδέψουν από τη Βενετία στη χώρα μας.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη μας χαρά, αποδεχτήκαμε την πρόταση του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την έκδοση γραμματοσήμων αφιερωμένων στα 80 χρόνια βίου, δράσης και προσφοράς της Αποστολικής Διακονίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό της έργο εντός και εκτός συνόρων».
Επιπλέον, όπως ανέφερε, «τα ΕΛΤΑ έχουν την τιμή να συμμετέχουν στους εορτασμούς της επετείου, που κορυφώνονται με την ιστορική υποδοχή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου και του Τιμίου Ξύλου από τη Βενετία, όπου φυλάσσονται».
Ελένη Μαχαίρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ