33.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη...

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο

DECON 5

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Markit, η οποία έδειξε ότι οι κατασκευαστές είναι περισσότεροι αισιόδοξοι από ό,τι ήταν τουλάχιστον από τα μέσα του 2012.
Ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της ευρωζώνης, που αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων, ανήλθε τον Ιανουάριο στις 55,2 μονάδες από τις 54,9 τον Δεκέμβριο. Μια τιμή πάνω από το όριο των 50 μονάδων υποδηλώνει ανάπτυξη, ενώ σύμφωνα με την προηγούμενη αρχική εκτίμηση ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 55,1.
Ο υποδείκτης της παραγωγής διατηρήθηκε στις 56,1 μονάδες του Δεκεμβρίου, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014.
«Η μεταποίηση στην ευρωζώνη ξεκινά δυναμικά τη χρονιά», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
Οι εταιρίες είναι ολοένα και πιο αισιόδοξες. Ο υποδείκτης μελλοντικής παραγωγής ανήλθε στο 66,9 από το 63,7, το υψηλότερο από τότε που άρχισαν να συλλέγονται τα συγκεκριμένα στοιχεία τον Ιούλιο του 2012.
«Η αισιοδοξία για την υπόλοιπη χρονιά έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, παρά την έντονη πολιτική αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το Brexit και οι επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία», δήλωσε ο Γούλιαμσον.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ