22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνοικτός σε ρωσικό αέριο ο αγωγός ΤΑΡ, υπό προϋποθέσεις, δηλώνουν στελέχη της...

Ανοικτός σε ρωσικό αέριο ο αγωγός ΤΑΡ, υπό προϋποθέσεις, δηλώνουν στελέχη της κοινοπραξίας του αγωγού

DECON 4

Ανοιχτοί στην προοπτική διέλευσης ρωσικού ή άλλης προέλευσης φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρείται η Κοινοτική νομοθεσία που ρυθμίζει την πρόσβαση στα δίκτυα, δήλωσαν στελέχη της Κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού, προσθέτοντας ότι στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην διαφοροποίηση των πηγών και οδών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Παρουσιάζοντας στο πλαίσιο ενεργειακού συνεδρίου την πρόοδο στην κατασκευή του έργου, η διευθύντρια εμπορικών και εξωτερικών σχέσεων της κοινοπραξίας του αγωγού Ulrike Andres και ο country manager του TAP, Ricard Skoufias, ανέφεραν ότι έχουν ήδη παραληφθεί στα λιμάνια της χώρας 18.000 σωλήνες, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του εδάφους για 200 από τα 550 χιλιόμετρα που είναι το μήκος του αγωγού στην ελληνική επικράτεια και έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των σωλήνων, όπως και η αποκατάσταση του εδάφους για 10 χλμ. Επεσήμαναν ότι το έργο γίνεται με ελληνικά και διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και με τη συνδρομή μεταξύ άλλων 200 αρχαιολόγων για τα ευρήματα που πιθανώς θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής.
Στην κατασκευή του έργου εργάζονται 1.900 άτομα, ενώ η Κοινοπραξία συνεργάζεται με 150 ελληνικές επιχειρήσεις για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών.
Οπως επεσήμαναν, ο αγωγός ΤΑΡ είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που αποτελεί θετικό μήνυμα προς τη διεθνής επενδυτική Κοινότητα για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο μέχρι στιγμής είναι εντός στόχων, ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου, βασικό τμήμα του οποίου είναι ο ΤΑΡ, θα λειτουργήσει το 2020.
Κ. Βουτσαδάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ