20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο

Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο

ECON 11

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Οικονομίας το σχέδιο νόμου με τίτλο «Πλαίσιο λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων». Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες, προέκυψε ως αποτέλεσμα μακράς περιόδου προ-διαβούλευσης με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο και επιχειρεί να καλύψει το ευρύτερο δυνατό φάσμα δραστηριοτήτων του χώρου, συμπεριλαμβάνοντας και τομείς που μέχρι τώρα παρέμεναν άνευ σαφούς θεσμικού πλαισίου, επιτρέποντας τη λογική διακριτικών μεταχειρίσεων και άνισων ευκαιριών.
Επιδιωκόμενος στόχος είναι ο τομέας αυτός να τεθεί σε τροχιά εξυγίανσης, με αντικειμενικούς κανόνες στην άσκηση του συνόλου των υπαίθριων δραστηριοτήτων, εντάσσοντας επιμέρους δραστηριότητες στο γενικό ρυθμιστικό πλαίσιο και δίνοντας ταυτόχρονα σαφές πλαίσιο αρμοδιοτήτων στα όργανα της Διοίκησης. Επιδιώκεται επιπλέον, η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα χορήγησης των αδειών με άμεση στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι Ρομά, μέσω ενός μικτού συστήματος μοριοδότησης. Επίσης, ενθαρρύνονται συλλογικές δραστηριότητες μέσω της δράσης κοινωνικών συνεταιρισμών και θεσμοθετούνται για πρώτη φορά οι «αγορές των καταναλωτών», που βασίζονται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και του συλλογικού οφέλους, ανοίγοντας νέο πεδίο δράσης των ενώσεων καταναλωτών και των κοινωνικών οργανώσεων, οι οποίες αποκτούν ενεργό ρόλο στην εν λόγω διαδικασία.
Στη βάση της βελτίωσης του πλαισίου λειτουργίας των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, με βασικό γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και την ταυτόχρονη κάλυψη των αναγκών των παραγωγών, δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο υπαίθριου εμπορίου.
Το νομοσχέδιο, είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian/?p=7889 και η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 14.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ