21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠερισσότεροι από 220 ομιλητές στο 2o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Περισσότεροι από 220 ομιλητές στο 2o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ECON 11

Το ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Μαρτίου στους Δελφούς και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φόρουμ περιλαμβάνει περισσότερους από 220 ομιλητές, οι οποίοι για 4 ημέρες θα συζητήσουν 40 και πλέον καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας.
Στο συνέδριο θα παρέμβουν μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι επίτροποι, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Χρήστος Στυλιανίδης, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group (της Ομάδας «Ευρωομάδα»), Τόμας Βίζερ και το μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Ρολφ Στράουχ.
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής και του ακαδημαϊκού κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή τριών πρώην πρωθυπουργών των Κωνσταντίνου Σημίτη, Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, του πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτη Θωμόπουλου, του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, του πρόεδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη και του προέδρου του ΣΦΕΕ, Πασχάλη Αποστολίδη.
«Το πυκνό πρόγραμμα, οι σημαντικές διεθνείς συμμετοχές και η αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή τόσων προσωπικοτήτων αποδεικνύει την ανάγκη για μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η περιοχή μας» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το πλήρες πρόγραμμα, οι ομιλητές του συνεδρίου, καθώς και οι 40 θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.delphiforum.gr και τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebook https://www.facebook.com/ delphiforum.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ