19.6 C
Athens
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜέτρα των τραπεζών - μελών της ΕΕΤ για τους πληγέντες από τις...

Μέτρα των τραπεζών – μελών της ΕΕΤ για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Τη βαθύτατη λύπη αλλά και τη συμπαράστασή τους προς όλους τους πληγέντες, εξαιτίας των εκτεταμένων πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, κυρίως, δε, στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και οι τράπεζες-μέλη, σε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων.
Οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες (οι πληγείσες περιοχές και το είδος των περιουσιακών και μη ζημιών θα καθοριστούν επίσημα από τις αρμόδιες Αρχές), προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε σειρά μέτρων με στόχο την ανακούφισή τους.
Ειδικότερα, μετά από αίτηση των δικαιούχων, οι τράπεζες αποφάσισαν:
– Την υπό προϋποθέσεις πλήρη απαλλαγή των κληρονόμων των αποβιωσάντων από οφειλές αυτών που προέρχονται από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
– Την αναστολή πληρωμής δόσεων για πιστωτικές κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κλπ), για χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.
– Να παρέχουν χαμηλότοκα επισκευαστικά δάνεια, μακράς χρονικής διάρκειας αποπληρωμής, προς αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πληγέντων.
Τα παραπάνω μέτρα στήριξης θα αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν επίσημα ως πυρόπληκτοι και γενικά ζημιωθέντες από τις αρμόδιες Αρχές.
Επίσης, για τα δάνεια ως προς τα οποία υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις και αφορούν τις πληγείσες περιοχές οι τράπεζες αποφάσισαν:
– Την αποχή από πάσης φύσεως ενέργειες εισπράξεων σε απαιτήσεις για στεγαστικά, επαγγελματικά και προσωπικά δάνεια, καθώς και υποχρεώσεις πιστωτικών καρτών και επαγγελματικά δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.
– Την αναστολή της διεξαγωγής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2018.
Επίσης, θα εισηγηθούν άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος την τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων, με σκοπό την επιμήκυνση, επί εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις, του χρόνου αναγγελίας στην εταιρεία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των εκδοτών σφραγισμένων επιταγών στις πυρόπληκτες περιοχές.
Τέλος, η ΕΕΤ θα διερευνήσει και θα ανακοινώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την εκ μέρους των μελών της περαιτέρω οικονομική συνδρομή για την ανασυγκρότηση κρίσιμων κοινωνικών υποδομών των πληγεισών περιοχών (σχολεία, γηροκομεία, πάρκα, κλπ), καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα κατ’ ιδίαν μέλη της θα προχωρήσουν άμεσα στην παροχή νοσοκομειακού υλικού, τροφίμων και στέγασης των πληγέντων.
Attica Bank: Αναστολή καταβολής δόσεων για τους πυρόπληκτους
Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην Attica Bank με ανακοίνωση τους εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες και τις οδυνηρές συνέπειες των κατοίκων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική.
Στην προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των πληγέντων, η Attica Bank προτίθεται να λάβει και να υποστηρίξει μέτρα για την ανακούφισή τους, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωσης της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, όπως η αναστολή καταβολής δόσεων για πιστωτικές κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κλπ) για χρονικό διάστημα 6 έως 12 μηνών.
Τα εν λόγω μέτρα θα αφορούν σε πελάτες της τράπεζας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία θα χαρακτηριστούν από τις αρμόδιες αρχές ως πυρόπληκτοι και γενικά ζημιωθέντες.
Οι ενδιαφερόμενοι για την χρήση των μέτρων παρακαλούνται να απευθυνθούν στα καταστήματα του δικτύου της Attica Bank για λεπτομερείς πληροφορίες και εξατομικευμένες λύσεις.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ