Ζεϊμπέκικο στη σκιά του Λευκού Πύργου προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη – Στον χορό μπήκαν και τουρίστες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Με μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη «πλημμύρισε» σήμερα η παραλία της Θεσσαλονίκης.
Μια ορχήστρα με τραγουδιστή τον Παναγιώτη Καραδημήτρη που είχε συνεργαστεί με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, ερμήνευσε γνωστά τραγούδια του όπως τη «Δραπετσώνα», την «Ξενιτιά» και τη «Φτωχογειτονιά», ενώ χορευτές της Ακαδημίας Ζεϊμπέκικου άρχισαν να χορεύουν στη σκιά του Λευκού Πύργου.

«Θέλουμε με αυτόν τον τόπο να τιμήσουμε ως Θεσσαλονίκη τον Μίκη Θεοδωράκη, γιατί και ο Μίκης Θεοδωράκης τίμησε τη Θεσσαλονίκη, πρωτίστως με το μεγάλο πανελλαδικό πολιτιστικό κίνημα, μιας και η μεγάλη δολοφονία του Λαμπράκη έγινε στη Θεσσαλονίκη. Και όπως επίσης τίμησε τη Θεσσαλονίκη με το εμβληματικό έργο του, τον επιτάφιο, που αφορά έτσι στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι έχει τρεις ζωές: η μία για να πονάει, η μία για να θέλει και η άλλη για να νικάει. Εμείς χαιρετάμε την πρώτη ζωή, εκείνη που πονούσε και κρατάμε τις άλλες δύο για να θέλουμε και για να νικάμε» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Παναγιώτης Καραδημήτρης.
«Το ζεϊμπέκικο είναι αφιερωμένο σήμερα στον Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς ούτως ή άλλως χορεύουμε τα τραγούδια του. Εμείς τιμούμε τον Μίκη και θα συνεχίσουμε να χορεύουμε τα τραγούδια του και πιστεύουμε ότι θα έρθουν κοντά μας και μικρά παιδιά» είπε από την πλευρά του ο υπεύθυνος της ακαδημίας Δημήτρης Καραμανλής.
Στον χορό μπήκαν και τουρίστες!
Περαστικοί και τουρίστες απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η στιγμή που τουρίστες αποβιβάστηκαν από ένα τουριστικό καραβάκι στο πλακόστρωτο της παραλίας κι άρχισαν και οι ίδιοι να προσπαθούν να χορέψουν ζεϊμπέκικο υπό τη διάσημη μουσική του Ζορμπά!
Πηγή: Sputniknews, Φανή Χαρίση