Ζάκυνθος: Το “βαθύ λαρύγγι” που έδειξε τους δολοφόνους, η γυναίκα-“στόκερ” κι ο ρόλος του εφοπλιστή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 9 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Ένα πρόσωπο το οποίο συνδεόταν άμεσα με τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέδρας, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγος του Ντίμη Κορφιάτη στις 9 Ιουνίου 2020 στη Ζάκυνθο, αποτέλεσε το κλειδί για την εξιχνίαση αυτή της υπόθεσης.
Ο άνθρωπος αυτός πήγε στην αστυνομία και αποκάλυψε πως γνώριζε τους δράστες της δολοφονίας, είχε μιλήσει μαζί τους και του είχαν πει για τον ηθικό αυτουργό, τον απότακτο αστυνομικό που τότε ήταν ακόμη στη φυλακή για ληστεία με λεία 500.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακύνθου, υπόθεση για την οποία βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Ντίμης Κορφιάτης.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, στην οποία όμως έχασε τη ζωή της η σύζυγός του που ήταν μαζί του, ενώ τραυματίστηκε και ο ίδιος.
Το μεσημέρι ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης και οι Εκπρόσωποι Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας και Άννα Ευθυμίου, έκαναν την επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής και τη σύλληψη οκτώ από τα δέκα άτομα που κατηγορούνται.
Ασύλληπτη παραμένει μία γυναίκα, που είχε αναλάβει να παρακολουθεί τις κινήσεις και την καθημερινότητα του ζεύγους Κορφιάτη, προκειμένου να οργανωθεί η επίθεση σε βάρος τους, και ένας εφοπλιστής, του οποίου το αυτοκίνητο και το σκάφος χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, και οι αστυνομικοί θεωρούν πως είχε γνώση του σχεδίου δολοφονίας.
Το χρονοδιάγραμμα της δολοφονίας: Μέρα προς μέρα μέχρι το έγκλημα
Κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε χρονολογικά τις κινήσεις των δραστών, όπως αυτές τελικά αποτυπώθηκαν στη σχετική δικογραφία, ως εξής:

«Βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.
Εκεί το σκάφος παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08η-06-2020.
Βραδινές ώρες της 08ης-06-2020, οι συλληφθέντες (38 και 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.
Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας.
Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.
Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 και 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.
Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09η-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.
Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11η-06-2020 και κατασχέθηκε».
Πηγή sputniknews.gr