26.3 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΒράβευση του κ. Γιάννου Κοντόπουλου, ΔΣ του Χρηματιστηρίου

Βράβευση του κ. Γιάννου Κοντόπουλου, ΔΣ του Χρηματιστηρίου

Με την τελετή βράβευσης του Διευθύνοντα Συμβούλου Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε τις εργασίες του 14th Annual Capital Link Sustainability Forum με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη», το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση.

Το «2024 Capital Link Sustainability Leadership Award» απενεμήθη στον Γιάννο Κοντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως αναγνώριση της συμβολής του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις πρωτοβουλίες του, χάρη στις οποίες  το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή  με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές. Υπό την ηγεσία του, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θέτει στρατηγικούς στόχους, μεταξύ των οποίων να γίνει ανταγωνιστικότερη η Εναλλακτική Αγορά ώστε να υπάρχουν ισχυρά κίνητρα εισαγωγής σε ελληνικές start ups καθώς και εταιρείες του fintec. Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρωτοβουλία Sustainable Stock Exchanges (SSE) των Ηνωμένων Εθνών αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευση στην ενίσχυση των πρακτικών δημοσιοποίησης πληροφοριών ESG που εφαρμόζουν οι ελληνικές εισηγμένες εταιρείες.

 

Το βραβείο στον κ. Κοντόπουλο απένειμε ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος Δ.Σ. – Ένωση Θεσμικών Επενδυτών; Διευθύνων Σύμβουλος – ALPHA TRUST.

 

 Το “Capital Link Sustainability Leadership Award” δίνεται κάθε χρόνο σε μία ή και περισσότερες προσωπικότητες / εταιρείες / οργανισμούς, για την εξαιρετική κοινωνική προσφορά τους και για τη συμβολή τους στην ανύψωση της Ελλάδος και της επιχειρηματικότητας.

 

Οι βραβευθέντες των προηγούμενων ετών ήταν οι κα. & κκ:  2023: η κα Βασιλική Λαζαράκου, JSD, Chair of the Hellenic Capital Market Commission (HCMC), 2022: Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος – PRODEA Investments, 2019: Μαριάννα Πολιτοπούλου, Chairman & CEO – NN Hellas,  & Mr. Jeremy Downward, Member of the BOD – THI=The Hellenic Initiative ; Executive Director – Aristeus Financial Services Ltd., 2018: Χρήστος Χαρπαντίδης, Chairman & Managing Director – Papastratos & Θοδωρής Κυριακού, Chairman – Antenna Group, 2017: Nicholas Logothetis, Co-Founder & Chairman of the Board of “The Concordia Summit” & Michael Tsamaz, Chairman & CEO, OTE Group, 2016: Nikos Mouyiaris, Founder & CEO of Mana Products Inc. & Γρηγόριος Στεργιούλης, CEO of Hellenic Petroleum S.A., 2015: Dean Metropoulos, Chairman of Metropoulos & Company, 2014: John Catsimatidis, Chairman & CEO of Red Apple Group, 2014: John Catsimatidis, Chairman & CEO – Red Apple Group.

Βράβευση του κ. Γιάννου Κοντόπουλου, ΔΣ του Χρηματιστηρίου -
Βράβευση του κ. Γιάννου Κοντόπουλου, ΔΣ του Χρηματιστηρίου –Κοντόπουλος

Ο κ. Κοντόπουλος στην ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο της βράβευσής του, τόνισε ότι: «Στο Χρηματιστήριο Αθηνών θεωρούμε ότι η βασική αποστολή μας είναι να βοηθούμε τις εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση σε κεφάλαια με διαφανή τρόπο, και αναγνωρίζουμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας που κάνουμε για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της ανταγωνιστικότητας της κεφαλαιαγοράς μας.

Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε μία σειρά από πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ενθάρρυνση ροής κεφαλαίων προς την πράσινη οικονομία. Η στρατηγική μας μας στον τομέα του ΕSG εστιάζει στην προώθηση της διαφάνειας και των βιώσιμων επενδύσεων, καθώς και στην εκπαίδευση και την διεύρυνση της συνεργασίας μας με όλο το οικοσύστημα.  Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία μας αφορά στην 3η έκδοση του ATHEX ESG Reporting Guide, που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο με το οποίο εισηγμένες και μη εταιρείες μπορούν να εντοπίζουν και να δημοσιοποιούν ESG πληροφορίες προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

 

ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Γιάννος Κοντόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

Βράβευση του κ. Γιάννου Κοντόπουλου, ΔΣ του Χρηματιστηρίου
Βράβευση του κ. Γιάννου Κοντόπουλου, ΔΣ του Χρηματιστηρίου

Ο Γιάννoς Κοντόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών (ATHEXGROUP) και των θυγατρικών του, οι οποίες λειτουργούν τις οργανωμένες αγορές μετοχών, παραγώγων και εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα, και διενεργούν την εκκαθάριση, τον διακανονισμό και την καταχώριση τίτλων. Πριν ενταχθεί στον όμιλο ATHEXGROUP τον Μάρτιο του 2022, ο κ. Κοντόπουλος κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street ως οικονομολόγος στην Salomon Brothers. Από το 1997 έως το 2006, εργάστηκε στην Merrill Lynch, όπου διετέλεσε Επικεφαλής Διεθνούς Στρατηγικής Συναλλάγματος. Στη συνέχεια, ανέλαβε Διευθυντής στην fxCube, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010, όπου υπηρέτησε ως Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδύσεων στην Eurobank και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management έως το 2015. Συνεχίζοντας την διεθνή του καριέρα, ο κ. Κοντόπουλος κατείχε τη θέση του Επικεφαλής Διεθνούς Μακροοικονομικής Στρατηγικής στην UBS στο Λονδίνο έως το 2019. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην CQS ως Εταίρος και Επικεφαλής της Παγκόσμιας Μακροοικονομικής Στρατηγικής έως τις αρχές του 2022, οπότε επέστρεψε στην Ελλάδα.

 

 

 

Συμπέρασμα Συνεδρίου : Η υιοθέτηση της Βιωσιμότητας και η ενσωμάτωση των παραγόντων ESG είναι η μόνη επιλογή για βιώσιμη ανάπτυξη

Το Συνέδριο τίμησαν με τη συμμετοχή τους εξαιρετικοί και διακεκριμένοι ομιλητές από τους μεγαλύτερους κλάδους της οικονομίας τονίζοντας ότι η υιοθέτηση της Βιωσιμότητας και η ενσωμάτωση των παραγόντων ESG είναι η μόνη επιλογή για βιώσιμη ανάπτυξη ειδικά στη σημερινή εποχή με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα, τομείς και κλάδους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που εξελίσσεται ραγδαία, πρέπει να γίνεται χρήση του συνόλου των διαθέσιμων χρηματοδοτικών και επενδυτικών εργαλείων. To εγχείρημα της μετάβασης σε ένα βιώσιμο αύριο απαιτεί τη συμβολή όλων των παραγόντων ώστε οι μηχανισμοί που υιοθετήθηκαν να καταφέρουν να δημιουργήσουν μία νέα προσέγγιση στην χρηματοοικονομική και γενικότερα στην οικονομία και την κοινωνία.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :dimoprasiongr                                                                              

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ