«Βοήθεια στο Σπίτι Plus» για ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν στην καραντίνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 16 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Με στόχο να μην μείνει και να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος ούτε ένας άνθρωπος στην πόλη, αυτή την κρίσιμη περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων ενίσχυσε και ενεργοποιεί άμεσα τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus».
Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε και λειτούργησε εξαιρετικά αποτελεσματικά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, για να βοηθήσει ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κυρίως ηλικιωμένους αλλά και μοναχικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
Οι κάτοικοι του Δήμου που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο που διαθέτει πολλαπλές γραμμές, 210-3428745 (Δευτέρα ως Παρασκευή από 09.00 ως τις 17.00), για την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών τους από ομάδα ειδικών.
Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και αρωγοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται ακόμα:
* Συνταγογράφηση – Παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
* Αγορά και παράδοση τροφίμων από super market και λαϊκές αγορές.
* Μεταφορές σε νοσοκομεία – παραλαβή εξετάσεων κλπ.
* Συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες.
* Διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών
Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» θα γίνεται επίσης κατ’ οίκον διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κόμβου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και των προγραμμάτων που πρόσφατα εγκαινίασε το Κ.Υ.Α.Δ.Α. για τις οικογένειες που έχουν ήδη πληγεί με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας από την πανδημία- εφόσον τα μέλη τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Κ.Υ.Α.Δ.Α. τηλ. 210 5246515-516).
Επίσης, θα διανεμηθούν κατ’ οίκον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.
Δωρεάν προληπτικές μετρήσεις σακχάρου για χιλιάδες πολίτες
Δωρεάν προληπτικά τεστ για σακχαρώδη διαβήτη στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία για το σκοπό αυτό θα εξοπλιστούν με τους κατάλληλους μετρητές σακχάρου, αλλά και ζυγαριά μέτρησης και υπολογισμού του δείκτη μάζας σώματος.
Η δράση που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με ραντεβού τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα κλείνουν τηλεφωνικά με τα Δημοτικά Ιατρεία, στοχεύει στην εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών των επτά Κοινοτήτων της πόλης με σκοπό την ανίχνευση και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου.
Τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία θα κλείνονται τηλεφωνικά τα ραντεβού
1ο Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο
Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3626587
2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος
Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ
Τηλέφωνο: 210 9239865
3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών
Τηλέφωνο: 210 3427515 & 210 3427513
4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός
Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110
Τηλέφωνο: 210 5121921
6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη
Διεύθυνση: Χανίων 4β
Τηλέφωνο: 210 8836200.