Βέλγος Αξιωματούχος: Δεν είναι ανανεωμένη η λίστα που έχει «πορτοκαλί» την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 9 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , , , ,

Η λίστα στο Βέλγιο που έχει την Ελλάδα με «πορτοκαλί» χρώμα, πράγμα που σημαίνεται υποχρεωτική καραντίνα και τεστ για κορονοϊό, πρόκειται να ανανεωθεί, δήλωσε Βέλγος αξιωματούχος.
Η λίστα με τις «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες για τον κορονοϊό που έχει καταρτίσει το Βέλγιο πρόκειται να ανανεωθεί, στον απόηχο της ελληνικής αντίδρασης για την τοποθέτηση της Ελλάδας στις «πορτοκαλί» χώρες, πράγμα που σημαίνει καραντίνα και τεστ για τους ταξιδιώτες.
«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή “διακοπές” του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» δήλωσε ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού, Υβ Βαν Λατέμ, μιλώντας στο RTBF.
Ο αρμόδιος αξιωματούχος κάλεσε τους πολίτες να μην συμβουλεύονται την επίμαχη λίστα «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες» καθώς πρόκειται να ανανεωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir», η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην «πορτοκαλί» λίστα, πράγμα που σημαίνει τεστ για κορονοϊό και καραντίνα για όσους ταξιδιώτες φτάνουν στο Βέλγιο.
Οι χώρες στην «πράσινη» λίστα θεωρούνται ασφαλείς, ενώ στην «κόκκινη» λίστα τοποθετούνται χώρες στις οποίες το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν.
Στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται, εκτός από την Ελλάδα, η Κύπρος, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Στις «πράσινες» χώρες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία.
Την Τετάρτη, οι ελληνικές Αρχές είχαν επικοινωνία με το βελγικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ νέα επαφή αναμένεται μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, σήμερα, Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου.
Πηγή Sputniknews.gr