Τόκιο 2020: Ολα στον αέρα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό του για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Περίπου έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, φαίνεται πως τίποτα δεν είναι σίγουρο πως η διοργάνωση θα γίνει κανονικά.
Ο Τακέσι Νινάμι, CEO της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας αλκοολούχων ποτών «Suntory», δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος για το αν η Ιαπωνία είναι σε θέση να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Οι Αγώνες είναι ένα υπέροχο μήνυμα στον κόσμο, καθώς ξεπερνά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό και σίγουρα πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια» πρόσθεσε.
Ο Νινάμι είναι οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα και οι δηλώσεις του έρχονται κόντρα σε πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά στο Τόκιο.
Ο CEO της Suntory ξεκαθάρισε ότι πιθανότατα θα ληφθεί απόφαση έως τα τέλη Μαρτίου, καθώς το τρίτο κύμα λοιμώξεων πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να λάβουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που διοργανώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Ωστόσο, ο Μόρι είπε ότι θα ήταν «απολύτως αδύνατο» να ακυρωθούν ξανά οι Αγώνες, κυρίως επειδή η οργανωτική επιτροπή δεν θα μπορούσε να διατηρήσει το προσωπικό της για ένα ακόμη έτος.
Αργεί και η απόφαση για τους θεατές στους Ο.Α. του Τόκιο
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα πρέπει να αποφασίσουν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο εάν ο κίνδυνος του κορονοϊού έχει μειωθεί αρκετά, ώστε να επιτραπεί στους θεατές να παρακολουθήσουν τους Αγώνες τον Ιούλιο, δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα επιτρέπεται σε φιλάθλους να παρακολουθούν αγώνες, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων που δεν επιθυμούν πλέον να παρευρεθούν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επιστροφή χρημάτων.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Kyodo έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει είτε να αναβληθούν ξανά είτε να ακυρωθούν λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων κορονοϊού.
Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν τον περασμένο Μάρτιο να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021 λόγω της πανδημίας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ