11.6 C
Athens
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤο υπουργείο Υγείας ετοιμάζει τροπολογία για τα μονοκλωνικά

Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει τροπολογία για τα μονοκλωνικά

Μόλις προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό για την χρήση των μονοκλωνικών και ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο που θα έρθει άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα την προμήθειά τους τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία των μονοκλωνικών, που έσπευσε να αξιοποιήσει το σύνολο της αντιπολίτευσης, κρύβονταν η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ότι αφορά τον εμβολιασμό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το εμβόλιο είναι το βασικό εργαλείο για να θωρακιστούμε απέναντι στη νόσο», συμπλήρωσε.
Αποστάσεις κυβερνητικού εκπροσώπου από δηλώσεις Αδ. Γεωργιάδη
Αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε ότι είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά μας αποτελούν το βασικό κομμάτι του παραγωγικού ιστού. «Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της από την αρχή κατεξοχήν στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες κινήσεις, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών με την έκπτωση ενοικίου, τις επιστρεπτέες προκαταβολές που περίπου το μισό τους είναι μη επιστρεπτέες και άλλα μέτρα στήριξης όχι μόνο την περίοδο της πανδημία αλλά και πριν» είπε.
«Η πολιτική μας είναι κατεξοχήν μια πολιτική που στηρίζει την μεσαία επιχειρηματικότητα για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική. Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλεια τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό που πλέον δεν είναι τοπικός, δεν είναι καν εθνικός, πολλές φορές ξεπερνάει και τα όρια αυτά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Επιπλέον υπογράμμισε: «επειδή θέλουμε αυτή την επιχειρηματικότητα, επειδή δεν θέλουμε λουκέτα, επειδή δεν θέλουμε ανθρώπους που θα δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κινούμαστε σε αυτούς τους άξονες: Στηρίζουμε με συγκεκριμένα μέτρα την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών, βγάλαμε από τις πλάτες τους βάρη που είχε φορτώσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε ότι αφορά το φορολογικό το ασφαλιστικό, την περίοδο της πανδημίας σταθήκαμε στο πλευρό τους που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν και που αποτυπώνεται και στην επαναλειτουργία τους και στο γεγονός ότι έχουμε παραπάνω επιχειρήσεις , δίνουμε κίνητρα ώστε να βρουν πεδίο και μοντέλο συνεργασίας, για να δυναμώσουν και προς όφελός τους και προς όφελος των τοπικών οικονομιών».
«Στοχεύουμε στη στήριξη ώστε να αποκτήσουν ικανό και κρίσιμο μέγεθος το οποίο είναι απαραίτητο παντού, στο λιανεμπόριο στους επαγγελματίες και την αγροτική παραγωγή για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ανταγωνισμού του σήμερα» σημείωσε.
Ενόχληση από τις κινήσεις Ελπιδοφόρου
Για το ζήτημα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του αποκαλούμενου “Σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ ο κ. Οικονόμου είπε “Μας ενόχλησαν οι κινήσεις. Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της…», και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής είπε «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».
Τέλος σημείωσε ότι «η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου αύριο θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η εξωτερική μας πολιτική δεν αφήνει τίποτε αναπάντητο», ενώ διέψευσε ότι το τουρκικό πολεμικό σκάφος που παρενόχλησε το γαλλικών συμφερόντων ερευνητικό Nautical Geo έφτασε σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων από την Κρήτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ