Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προετοιμάζει νέους για εργασιακή απασχόληση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 7 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σκεπτόμενο τα υψηλά ποσοστά άνεργων νέων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, συνεργάζεται με το Prince’s Trust International και με την ICAP People Solutions, με σκοπό την πραγματοποίηση προγραμμάτων σχετικά με την εκπαίδευση και την μελλοντική εργασιακή απασχόληση των νέων.
Το Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας του Prince’s Trust International, που παραδόθηκε στηριζόμενο στο μοντέλο «Train the Trainer», ολοκλήρωσε τον πρώτο του πυλώνα, εκπαιδεύοντας 14 έμπειρους εκπαιδευτές Προσκόπους, ώστε οι ίδιοι να παραδώσουν το πρόγραμμα σε νέους ανθρώπους, με σκοπό να ενισχύσει ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητές τους όταν αναζητούν εργασία και παρακολουθούν δίνουν συνεντεύξεις. Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών πραγματοποιήθηκε, σε 10 συνεδρίες που συμπεριλάμβαναν θεματικές ενότητες όπως: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Γνωρίζοντας τις δυνάμεις σας, Αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Σύνταξη βιογραφικού, Αίτηση για εργασία, Δεξιότητες παρουσίασης, Δεξιότητες συνέντευξης. Με διάρκεια σχεδόν ενός μήνα, η εκπαίδευση έχει εξοπλίσει αυτούς τους Προσκόπους / Εκπαιδευτές ώστε να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους άλλους Προσκόπους και εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους νέους βασικές γνώσεις και δεξιότητες καθώς εντάσσονται στο εργασιακό δυναμικό. Ηδη έχουν εκπαιδευτεί 30 νέες και νέοι από ολόκληρη την Ελλάδα και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με ακόμη 30 άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χώρες που έχει μέχρι σήμερα δραστηριοποιηθεί το PTI, το 72% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι ανέπτυξε δεξιότητες που συνεισέφεραν σημαντικά, στην εύρεση εργασίας.
Παράλληλα, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την ICAP People Solutions, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς Executive Search & Selection στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, όταν ένας συμμετέχων ολοκληρώνει το Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας του Prince’s Trust International, θα έχει άμεσα job interview με στέλεχος τoυ ομίλου εταιρειών ICAP.
Η Ann Newman, Head of Delivery for Europe, Middle East & North Africa at Prince’s Trust International, δήλωσε: «Η δημιουργία νέων ευκαιριών για κατάρτιση στην Ελλάδα μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το συνεχώς αυξανόμενο ζήτημα της ανεργίας των νέων στη χώρα. Οι νέοι είναι πρόθυμοι να εργαστούν, περισσότερο από ποτέ. Αυτή η συνεργασία με τους Προσκόπους στην Ελλάδα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με έναν τέτοιο φανταστικό οργανισμό».
Τέλος, ο Project Leader για το Πρόγραμμα στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Γιώργος Παστίδης, δήλωσε: «Το Ιδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων δε θα μπορούσε να μην εστιάσει στην προσωπική ανάπτυξη των νέων ενηλίκων μελών του. Δε θα μπορούσε να μην έμπρακτα νοιαστεί για την απασχολησιμότητα τους».
Περισσότερα για τους Έλληνες Προσκόπους στο www.gineproskopos.gr.