Το Μουσείο Νεανικής Κουλτούρας στη Βρετανία συλλέγει εφηβικές αναμνήσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 7 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Το Μουσείο Νεανικής Κουλτούρας (Museum of Youth Culture) συγκεντρώνει φωτογραφίες, αναμνηστικά και αντικείμενα από τα νεανικά χρόνια ανθρώπων που έζησαν σε διαφορετικές εποχές.
Ακόμα και πριν από τον αποκλεισμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το Μουσείο λειτουργούσε ψηφιακά με αρχείο πάνω από 150.000 φωτογραφιών και κειμένων που επισημαίνουν τον αντίκτυπο που είχαν οι νέοι στην πολιτιστική κληρονομιά στη Βρετανία και ευρύτερα και η ομάδα πίσω από το εγχείρημα ελπίζει να αποκτήσει και έναν φυσικό χώρο στο Λονδίνο έως το 2023.
Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στο στυλ, τους ήχους και κοινωνικά κινήματα που προώθησαν νέοι άνθρωποι τα τελευταία 100 χρόνια.
Στο website του προβάλλονται συλλογές από τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 από επαγγελματίες φωτογράφους που κατέγραψαν τις νεανικές σκηνές και τα κινήματα mod, punk, grime.
Τώρα οι επιμελητές του αναζητούν αντικείμενα για το project «Grown Up Britain» και ενθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή να «περιγράψουν την εφηβική κρεβατοκάμαρά τους» και να ανακαλέσουν στη μνήμη την «αγαπημένη τους μελωδία» και «τους άσπονδους εχθρούς τους».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ