Το Γαλλικό Ινστιτούτο αλληλέγγυο στους συντελεστές της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής στην Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Από την Μάγδα Καραγιαννιώτου-Μυστικού Δημοσιογράφο – Εκπρόσωπο F.I.J.E.T (Παγκόσμια Ενωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού-Πολιτισμού) Εικαστικός Συντάκτης www.mystikou-karagianniotou.come

κα Μάγδα Μυστικού και κα Μάγδα Πούγγουρα

Ο Γενικός Πρόξενος και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κος Philippe Ray πραγματοποίησε τα εγκαίνια έκθεσης δεύτερης φάσης μεγαλύτερου εν συνόλω Project την 1η Ιουλίου 2020 – 23 Ιουλίου 2020 με θεματική 15 + 1 Καλλιτέχνες, στους εκθεσιακούς χώρους του Maison de France.
H πρώτη φάση που προηγήθηκε, διαδραματίσθηκε από τις 25 Μαΐου – 9 Ιουνίου και ανέβασε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με προβολή των 15+1 Καλλιτεχνών ώστε μέσα από τα έργα τους να δημιουργηθεί γέφυρα επικοινωνίας των επισκεπτών με τους εκθέτες καλλιτέχνες.
Το παραπάνω πρόγραμμα εικαστικής δράσης επιμελήθηκε με αρτιότητα η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κα Μαριάνθη Πάσχου και την ηλεκτρονική Πλατφόρμα έστησαν η κα Βάγια Δανιηλίδου και ο κος Κωνσταντίνος Τοπάλης.

Ολο το πρόγραμμα όπως δήλωσαν οι διοργανωτές του θα αποτελέσει ένα ετήσιο Project που θα αναδεικνύει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες αξιόλογων δημιουργών σε μια συμμετοχή πολύπλευρη και διευρυμένη για την σύγχρονη τέχνη.
Η έκθεση που τρέχει στον παρόντα χρόνο με θέμα 15 + 1 Καλλιτέχνες στην πολύ ευρύχωρη αίθουσα εκθέσεων του Maison de France αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συνάντηση καλλιτεχνικών έργων με διαφορετικότητα στην απόδοσή τους για την Γλυπτική, την Ζωγραφική, την Εγκατάσταση, την Μικτή Τεχνική και την φωτογραφία. Οι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έναν πολυσυλλεκτικό διάλογο για την τέχνη ώστε οι επισκέπτες να έχουν πολλές εκφάνσεις παραλλαγής στο ζητούμενο της τέχνης.
Για την έκθεση τυπώθηκε ένας ωραίος και χρήσιμος πληροφοριακά για όλους τους συντελεστές κατάλογος που μοιράζεται δωρεάν στους επισκέπτες της έκθεσης.
Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το δρώμενο είναι οι εξής:
Σωτήριος Αντωνιάδης  www.sotiriosvintageartgallery.gr
Ζαχαρίας Αυγερινός www.instagram.com/zacharias.avgerinos
Κωνσταντίνος Τοπάλης www.team24plus1.com
Ιωάννα Ασσάνη http://ioassani.blogspot .com/
Βάγια Δανιηλίδου www.team24plus1.com
Theo Flores http//theodeme.com
Μάρω Καραγκουνάκη https//www.facebook.com/marokrg
Richard Lusakumunu facebook.com/CollectitMazInternationale
Φώτιος Μπάλας www.instagram.com/fotiosbalas
Philippe Laferriere philippelaferriere.com
Florian Mikuta soundcloud.com/florian-j-mikuta
Χρύσα Μπαρζόκα https/://www.facebook.com/chrisbarjoka.net/
Μαρία Παπατζέλου mpapatzelou.blogspot.com
Πάνος Ράπτης panosraptis.com
Πολύκαρπος Φιλιππίδης facebook.com/polis.flippidis
Γιώργος Πολίτης www.georgepolitis.gr
Ανδρέας Σμάγαδης www.andreasonline.com

Μάριος Teriade Ελευθεριάδης www.mariosnet .gr

Philippe Ray

Γάλλος διπλωμάτης. Αφού άσκησε τα καθήκοντά του σε διπλωματικές, πολιτικές, προξενικές και πολιτιστικές θέσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, είναι από τον Αύγουστο του 2016 Γενικός Πρόξενος και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
O Γενικός Πρόξενος και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου κος Philippe Ray πραγματοποίησε τα εγκαίνια έκθεσης δεύτερης φάσης μεγαλύτερου εν συνόλω Project την 1η Ιουλίου 2020 – 23 Ιουλίου 2020 με θεματική 15 + 1 καλλιτέχνες, στους χώρους του Maison de France.

*Φωτογραφία: Γενικός Πρόξενος και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου κος Philippe Ray, η κα Μάγδα Μυστικού και η κα Μαρία Παπατζέλου