28.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤο 14ο Capital Link Sustainability Forum με φυσική παρουσία

Το 14ο Capital Link Sustainability Forum με φυσική παρουσία

Η Capital Link με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στο 14ο Annual Capital Link Sustainability Forum, με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη», το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, με φυσική παρουσία.

Η υιοθέτηση της βιωσιμότητας και η ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης παραγόντων (ESG) είναι η μόνη επιλογή για βιώσιμη ανάπτυξη ειδικά στη σημερινή εποχή με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα, τομείς και κλάδους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που εξελίσσεται ραγδαία, πρέπει να γίνεται χρήση του συνόλου των διαθέσιμων χρηματοδοτικών και επενδυτικών εργαλείων.

Η ανάπτυξη της οικονομίας επανασχεδιάζεται και περιστρέφεται πλέον γύρω από την επενδυτική φιλοσοφία ESG που υιοθετείται ολοένα και περισσότερο, τόσο από επενδυτές που επιθυμούν να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη με την επενδυτική τους συμπεριφορά, όσο και από τους διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι επιλέγουν επενδυτικά οχήματα που επίσης συμβάλλουν στη βιωσιμότητα.

To εγχείρημα της μετάβασης σε ένα βιώσιμο αύριο απαιτεί τη συμβολή όλων των παραγόντων ώστε οι μηχανισμοί που υιοθετήθηκαν να καταφέρουν να ανοίξουν μία νέα προσέγγιση στην χρηματοοικονομική και γενικότερα στην οικονομία και την κοινωνία.

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

“2024 CAPITAL LINK SUSTAINABILITY LEADERSHIP AWARD”
Το “2024 CAPITAL LINK SUSTAINABILITY LEADERSHIP AWARD” θα απονεμηθεί στον κ. Γιάννο Κοντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών για την συμβολή του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις πρωτοβουλίες του, χάρη στις οποίες  το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή  με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές. Υπό την ηγεσία του, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θέτει στρατηγικούς στόχους, μεταξύ των οποίων να γίνει ανταγωνιστικότερη η Εναλλακτική Αγορά ώστε να υπάρχουν ισχυρά κίνητρα εισαγωγής σε ελληνικές start ups καθώς και εταιρείες του fintec.

Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρωτοβουλία Sustainable Stock Exchanges (SSE) των Ηνωμένων Εθνών αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευση στην ενίσχυση των πρακτικών δημοσιοποίησης πληροφοριών ESG που εφαρμόζουν οι ελληνικές εισηγμένες εταιρείες.
Το βραβείο θα απονείμει ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος Δ.Σ. -Ενωση Θεσμικών Επενδυτών; Διευθύνων Σύμβουλος – ALPHA TRUST.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το Συνέδριο τιμούν με τη συμμετοχή τους οι Υπουργοί κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Ελληνική Δημοκρατία  TBC • κ. Kωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών – Ελληνική Δημοκρατία • κ. Ορέστης Καβαλάκης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης – Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
Divani Caravel Hotel
Υπό την Αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – ΕΒΕΑ, στο Divani Caravel Hotel.
ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή – παρακολούθηση: http://csringreece.gr/forum/2024/register.php?lang=gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Το Συνέδριο θα δώσει την δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό ΜΚΟ, να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό, μέσα από το ειδικό Ψηφιακό Λεύκωμα, το έργο, τις δραστηριότητες, τις ανάγκες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό. Μέσα από το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, επιτυγχάνεται η ευρεία προβολή τους δίνοντας την ευκαιρία στους Φορείς να επιτύχουν νέες συνεργασίες και συμπράξεις.
Οι φορείς που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι :
* Eliza – Σωματείο κατά της Κακοποίησης του Παιδιού * Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – ΕΛΕΠΑΠ * ΕΣΤΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ * Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS * FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα * ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ * Iδρυμα Τζένη Καρέζη * Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς * Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» * LIFELINE HELLAS * PRAKSIS *ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ * Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» * Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» * Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού».
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:www.dimoprasion.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ