11.2 C
Athens
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΥΠΟΔΟΜΕΣΘεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας

Θεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας

Στη θεμελίωση του νέου σύγχρονου διθέσιου Νηπιαγωγείου Παράλιου Άστρους του Δήμου Κυνουρίας, όπου παραβρέθηκε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε: «Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων συνιστά, για εμάς, προτεραιότητα. Απόδειξη αυτού είναι ότι, την τελευταία τετραετία, έχουν πραγματοποιηθεί 112 αποστολές σχολικού εξοπλισμού σε 74 σχολικές μονάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε επίσης, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚτΥΠ) οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τριπόλεως, ενώ παράλληλα, προχωρά η μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άστρους.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία «Λίθος Α.Τ.Ε.» και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.238.000 ευρώ. Οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» έχουν σήμερα σε εξέλιξη 50 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ. Ενώ προγραμματίζονται πρόσθετα έργα ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2024 – 2027.

Θεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας
Θεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας

Ο Πρόεδρος των «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Τιμολέων Κατσίπος σημείωσε: «Όραμά μας είναι να παρέχουμε πρωτοπόρα και καινοτόμα κτίρια, με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα έργα μας έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Για εμάς το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πολιτικής είναι η αποτελεσματικότητα».

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΤΥΠ, Θανάσης Γιάνναρης επεσήμανε ότι: «Θεωρούμε χρέος μας να εξασφαλίζουμε στα παιδιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπαίδευσή τους».

 

Η τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα:

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στον χώρο, όπου σε ένα περίπου έτος από σήμερα, 50 μικροί μαθητές θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση, στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους του Δήμου Κυνουρίας.

Αυτό είναι σπουδαίο, αφού οι σύγχρονες σχολικές υποδομές αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς συντελεστές αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Το διθέσιο νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους θα έχει συνολική επιφάνεια περίπου 457 τ.μ., θα είναι ισόγειο και θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες, πολυδύναμο χώρο, χώρους διοίκησης, υγιεινής και αποθήκης.

Το κτίριο κατασκευάζεται με αυστηρές βιοκλιματικές και ενεργειακές προδιαγραφές.

Προβλέπεται φωτισμός με λαμπτήρες τεχνολογίας led και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του συμψηφισμού ενέργειας (net metering).

Θεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας
Θεμελίωση του νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας

Τέλος, στο περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δέντρα και 21 θάμνοι.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 1,24 εκατ. ευρώ.
Από τις Κτιριακές Υποδομές αναμένεται να ολοκληρωθούν εφέτος, οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα λιθόκτιστο διώροφο κτίριο, διατηρητέο μνημείο, που θεμελιώθηκε το 1914, με ενδιαφέροντα νεοκλασικά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία.

Παράλληλα, προχωρά η μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άστρους.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον εποπτευόμενο φορέα του, τις Κτιριακές Υποδομές, με τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υλοποιούν ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής καινούργιων και ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων, που αφορούν σε σχολικές μονάδες, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα και άλλα δημόσια ακίνητα.

Συγκεκριμένα, οι Κτιριακές Υποδομές έχουν – σήμερα – σε εξέλιξη 50 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ.

Ενώ προγραμματίζονται, για την περίοδο 2024 – 2027, πρόσθετα έργα, ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ