«Συζωή»:Βοηθήστε παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 29 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Δώστε χαρά στα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες συνεισφέροντας στην προσπάθεια για την απόκτηση ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, προτρέπει ο σύλλογος γονέων «Συζωή», με αφορμή τη γιορτή της ημέρας #GivingTuesday, την 1η Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, «η ιδέα για τη συγκεκριμένη γιορτή γεννήθηκε το 2012, με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και καλοσύνη γύρω τους, ώστε να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο».
«Αυτή η απλή ιδέα ήταν τόσο δυνατή που εξελίχτηκε σε ένα είδος κινήματος, πολύ γρήγορα ξεσήκωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν άργησε να οριστεί ως η παγκόσμια μέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας. Γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη μετά την Κυριακή των Ευχαριστιών που φέτος είναι 1 Δεκεμβρίου 2020», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο σύλλογος γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Συζωή» συμμετέχει για πρώτη φορά στην παγκόσμια μέρα #GivingTuesday, με σκοπό τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού που απαιτείται για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ΑμεΑ. Το λεωφορείο αυτό θα επιτρέψει όλα τα παιδιά του Συλλόγου να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ερχόμενα απρόσκοπτα καθημερινά στο Κέντρο Εκπαίδευσης «Συζωή». Το κόστος αγοράς του λεωφορείου ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ και ο σύλλογος έχει ήδη συγκεντρώσει 10.000 ευρώ. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον σκοπό αυτό μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους στη σελίδα https://www.syzoi.gr/el/givingtuesday.
Σημειώνεται ότι η «Συζωή» έκτισε, οργάνωσε και λειτουργεί το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης σε όλη τη βόρεια Ελλάδα που μεριμνά καθημερινά για την εκπαίδευση παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες και για την ενδυνάμωση και στήριξη των οικογενειών τους. Σήμερα εξυπηρετεί 20 παιδιά και εφήβους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ