Συνεργασία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ΣΕΒ για τη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB με τον ΣΕΒμ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, με στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και την έμπρακτη στήριξη της ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, ενώ επιδιώκεται η διαμόρφωση προϋποθέσεων επιτάχυνσης των συνεργασιών ελληνικών εταιρειών με διεθνή οικοσυστήματα για τη δημιουργία ανταγωνιστικών σχημάτων, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking.
Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε: «Προχωρούμε σε φάση ωρίμανσης της ελληνικής οικονομίας. Ένα τμήμα της αύξησης του ΑΕΠ κατά 16,2% το β’ τρίμηνο του 2021, που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, πιστώνεται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και στις πολιτικές που υλοποιήσαμε με μεγάλη ταχύτητα κατά το χρόνο της πανδημίας. Η σημερινή υπογραφή είναι ουσιαστική και θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία. Θα παρακολουθούμε την απορρόφηση των προϊόντων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και δίνουμε βαρύτητα στην ουσία, δηλαδή στο να πιάσουν τόπο στην αγορά».