Συνάντηση Δένδια – ΥΠΕΞ Ισραήλ ενόψει της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 27 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), συναντήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Υποδέχτηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ» έγραψε σχετικά στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών της Ελλάδας και του Ισραήλ υπό τους Ν. Δένδια και Γκ. Ασκενάζι. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ, όπως κάνει γνωστό με νέα ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών.
«Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Συζητήσαμε τις θετικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ειρηνευτικών συμφωνιών και των χωρών που εντάχθηκαν στη διαδικασία. Συζητήσαμε επίσης τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον αντίκτυπό τους στις χώρες μας» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.
Δημήτρης Μάνωλης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ