Η συγκλονιστική ταινία της Lacta για τις γυναικοκτονίες: «Μην με αφήσεις ποτέ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 24 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, η Lacta στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα για την ψυχολογική και σωματική βία σε μία σχέση, προκειμένου να μην μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κατάλογος με τις γυναικοκτονίες.
Μέσα από μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Μην με αφήσεις ποτέ», η Lacta στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα με αφορμή τις γυναικοκτονίες, σε μία παραγωγή διάρκειας 4 λεπτών.
Στην ταινία, διακρίνεται ένα ζευγάρι, το οποίο βιώνει τον απόλυτα έρωτα με εξομολογήσεις αιώνιας αγάπης.
Καθώς προχωρά ο καιρός, ο σύντροφος της κοπέλας αρχίζει να δείχνει τα πρώτα σημάδια εξουσίας επάνω της με φράσεις όπως «θέλω να είσαι μόνο δική μου», «δεν αντέχω να είσαι λεπτό μακριά μου, μην με αφήσεις ποτέ».
Στη συνέχεια όμως, έρχονται οι πρώτες εκρήξεις. «Πού νομίζεις ότι πας;», εμφανίζεται να της λέει και αρχίζει να την κατηγορεί ότι λέει ψέματα.
Δεν την αφήνει να δει φίλες ή άλλους, λέγοντας ότι θέλουν «να τους χωρίσουν».

«Κάθε που με πλησίαζε η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει» αφηγείται η κοπέλα ενώ δεν λείπουν οι στιγμές χειροδικίας.
Τα πράγματα εξελίσσονται δραματικά, όταν εκείνη του ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Τη χτυπά και την πετά στον γκρεμό.
Σημασία έχει όμως, όπως καταλήγει η ταινία, «τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς».
Μέσα στο 2021 έχουν γίνει 13 γυναικοκτονίες, ενώ «χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις αγαπούσαν», όπως αναφέρεται στον επίλογο της ταινίας.
Το μήνυμα που στέλνει σε όλες τις γυναίκες, είναι να μάθουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μία σχέση», ενώ η ταινία κυκλοφορεί και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.
Πηγή sputniknews.gr