Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της 20χρονης που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε το πρωί η ψυχολόγος της 20χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, στις 11 Μαΐου, στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η παρουσία της ψυχολόγου στη ΓΑΔΑ δεν αφορά την υπόθεση της δολοφονίας, αλλά αποκλειστικά το θέμα της άδειας άσκησης επαγγέλματος και για αυτό τον λόγο δεν εξετάζεται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Πώς βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» η «ψυχολόγος»
Η αυτοαποκαλούμενη ψυχολόγος έχει βρεθεί στο επίκεντρο, μετά και την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ο οποίος ζήτησε υπόδειξη πτυχίου και άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος:
«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylifegr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».
Ως απάντηση η ίδια απέστειλε εξώδικη δήλωση στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, διαμαρτυρόμενη για «τα περί δήθεν “αντιποίησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου”» ενώ υπογραμμίζει ότι «είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “σαν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά”».
Μάλιστα, χθες η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως ο σύλλογος ζήτησε από την «ψυχολόγο» να προσκομίσει πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
«Ψυχολόγος δεν είναι. Δεν έχει ούτε πτυχίο πανεπιστημιακό ψυχολογίας ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Το ένα είναι αυτό. Το δεύτερο μας έχει κατά κάποιο τρόπο εκθέσει, ανεπανόρθωτα, διότι από τη μία δεν είναι ψυχολόγος, από την άλλη παραβίασε το ιατρικό απόρρητο, ισχυριζόμενη ότι είναι ψυχολόγος, και εμφανίστηκε στα ΜΜΕ αρχίζοντας να λέει τι της έχει εμπιστευτεί η κοπέλα στις συνεδρίες. Αυτό απαγορεύεται» είπε.
Πηγή: Sputniknews