Στ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα να εξηγήσει στον ελληνικό λαό όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 6 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόσθεσε.
Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί
«Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όλα αυτά που έχουμε δει το Σαββατοκύριακο, τα οποία προστέθηκαν σε προηγούμενες αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να σιωπά. Περιμένουμε την τοποθέτησή του» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σημείωσε ότι τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν είναι ήδη σε γνώση της Δικαιοσύνης, επομένως, όπως είπε τα πρώτα βήματα θα προέλθουν από εκεί. «Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Όμως προέχει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Είναι θέμα όχι δημοσιογραφίας, είναι θέμα δημοκρατίας» υπογράμμισε.
Για τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια είπε ότι τα ζητήματα χαλάρωσης των μέτρων απασχολούν πολύ την κυβέρνηση και απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε πολύ πιστά τις οδηγείς των ειδικών, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και κυρίως τις αποστάσεις.
Για την υπόθεση παιδεραστίας είπε: «Δεν ξέρω ούτε τι στοιχεία έχει η Δικαιοσύνη, ούτε ποια υπόθεση ερευνά. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό επίπεδο αυτό που έχει σημασία είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως αυτές που αναφέρατε δεν έχουν καμία θέση στη ΝΔ».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι η πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να αποφασιστεί γρήγορα αυτό το πακέτο. «Ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα, εν προκειμένω στην επόμενη σύνοδο κορυφής, γιατί κάθε μέρα που περνά κοστίζει. Θυμίζω ότι έχουμε λάβει πολλά δημοσιονομικά μέτρα για να στηρίξουμε την οικονομία, έχουμε λάβει πολλά μέτρα ρευστότητας για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχει εισρεύσει στον κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για το σκοπό αυτό» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να τεθεί κανενός άλλου είδους μνημονιακή υποχρέωση και ούτε θα τεθεί.
Τέλος σε σχέση με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή είπε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.