Σε Κάιρο και Λευκωσία ο Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ (Ahmed Abul Gheit), πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ
Συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι πολύπλευρες θερμές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια της θετικής ώθησης του Φιλία Φόρουμ για την περιφερειακή σταθερότητα και συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με το Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Λιβύη
Τηλεφωνική συνομιλία με το νέο ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις, είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ