Σαρηγιάννης: Υποχρεωτικό τεστ και για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 26 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

«Αν θέλουμε να ελεγχθεί αυτή η αύξηση, θα πρέπει να τουλάχιστον να διπλασιαστούν τα τεστ που γίνονται». Όσα τόνισε σήμερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Οι πιστοί πρέπει να φορούν μάσκα σε όλη τη διάρκεια του εκκλησιασμού και των λιτανειών είπε σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων γιατί είναι «ήδη προδιαγεγραμμένη. Ελπίζω ότι θα αποφύγουμε τα περσινά».
Όπως πρόσθεσε, όλοι οι πιστοί πρέπει να λειτουργήσουν με απόλυτη σύνεση.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμένους και μη, είπε πως υπάρχει μία πιθανότητα 10% να κολλήσει ένας που έχει εμβολιαστεί και επειδή δεν θα έχει σχεδόν καθόλου συμπτώματα, «η αλήθεια είναι πως μπορεί να είναι ένας παράγοντας επιπολασμού».
Σε αυτό το σημείο έκανε έκκληση πως «Αν θέλουμε να ελεγχθεί αυτή η αύξηση, θα πρέπει να τουλάχιστον να διπλασιαστούν τα τεστ που γίνονται», προσθέτοντας ότι αυτός ο διπλασιασμός μπορεί να επιτευχθεί άμεσα με το «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους ή όχι».
Πηγή Sputniknews.gr