Σάλος στη Νορβηγία: Κρυφό μήνυμα σε αναψυκτικό συνδέει τον κορονοϊό με 5G, Μπιλ Γκέιτς και «1984»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 26 Μαρτίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Η νορβηγική αλυσίδα σουπερμάρκετ NorgesGruppen αποφάσισε την απόσυρση από τα ράφια αναψυκτικού της φίρμας O. Mathisen, με την αιτιολογία ότι προωθεί θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία κορονοϊού.
Στην ετικέτα των συγκεκριμένων αναψυκτικών -πέρα από τις συνηθισμένες πληροφορίες για τα συστατικά και την ημερομηνία λήξης- αναγράφονται λέξεις όπως COVID, 5G, ID2020, 1984 και Event 201, προωθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο θεωρίες συνομωσίας για τον κορονοϊό.
Τη φωτογραφία με τις «ένοχες» λέξεις ανέβασε στα social media ένας χρήστης του Twitter, κατηγορώντας την εταιρεία για παραπληροφόρηση και συνωμοσιολογία.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το δίκτυο 5G έχει συνδεθεί από τους συνωμοσιολόγους με τη μετάδοση του κορονοϊού, με τις θεωρίες συνωμοσίας να ισχυρίζονται ότι επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.
Όσο για το 1984, αυτό αποτελεί τον τίτλο του γνωστού βιβλίου του Τζορτζ Όργουελ για ένα δυστοπικό μέλλον μιας απολυταρχικής κοινωνίας απόλυτου ελέγχου.
Το ID2020 είναι το πρωτόκολλο παγκόσμιας ψηφιακής ταυτοποίησης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, με τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας να τοποθετούν τον μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft, πίσω από το όλο εγχείρημα για έλεγχο της ανθρωπότητας με την τοποθέτηση μικροτσίπ μέσω του εμβολιασμού.
Τέλος, το Event 201 πρόκειται για μια εξομοίωση πανδημίας που διεξήχθη τον Οκτώβρη του 2019 με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Κατά τη διάρκεια της εξομοίωσης, οι επιστήμονες εξέτασαν μια φανταστική πανδημία ενός κορονοϊού που μεταδίδεται από τις νυχτερίδες στα γουρούνια και στη συνέχεια στους ανθρώπους.
Σύμφωνα με την υπόθεση εργασίας, ο ιός ξεκίνησε στη Βραζιλία, μεταδόθηκε στη Νότια Αμερική, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.
Όσο για το συνωμοσιολογικό αναψυκτικό, ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας σουπερμάρκετ ανέφερε ότι το προϊόν θα απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν από τα ράφια των καταστημάτων, με την εταιρεία να δεσμεύεται για την αλλαγή της ετικέτας στα μπουκάλια.
Πηγή: Sputniknews