Πρωτόγνωρα Χριστούγεννα: SMS μετακίνησης, κλειστά μπαρ, ψώνια click away – Πώς θα γιορτάσουμε φέτος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 23 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , , ,

Τα φετινά Χριστούγεννα θα απέχουν πολύ από τα όσα έχουμε συνηθίσει, καθώς ο κορονοϊός έχει άλλα σχέδια.
Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων δεν θα θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές, καθώς ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες συνθήκες και το ένα «μαύρο» ρεκόρ διαδέχεται το άλλο. Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την άρση του lockdown, που κινείται προς παράταση, ενώ, όπως φαίνεται, δεν θα αποχωριστούμε το 13033 ούτε στις γιορτές.
Προς παράταση το lockdown
Παρότι οι επίσημες ανακοινώσεις για το lockdown αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ειδικοί και κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως άρση του την 1η Δεκεμβρίου απομακρύνεται.
Αγνωστο παραμένει, την ίδια ώρα, το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του ανοίγματος της χώρας και γρίφος είναι το τι θα αποφασιστεί για τα Χριστούγεννα.
«Ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπέζια, ούτε ρεβεγιόν» προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.
Κλειστά μπαρ και κέντρα διασκέδασης
Κι ενώ όλοι έχουμε συνυφασμένη την περίοδο των εορτών με τη διασκέδαση, φαίνεται πως φέτος ούτε ξέφρενα γλέντια θα ζήσουμε, ούτε μεγάλα πάρτι, ούτε διασκέδαση μέχρι πρωίας.
Πρόσφατα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παραδέχθηκε πως είναι δύσκολη η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης, εξηγώντας πως είναι σημεία με συγχρωτισμό.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, μόλις την περασμένη εβδομάδα:
«Οπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός, μπαρ και κέντρα διασκέδασης είναι δύσκολο να ανοίξουν».
Μέτρα και τα Χριστούγεννα
Είναι πολλές οι ημερομηνίες που ακούγονται αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου και της εστίασης, όλες οι πληροφορίες, όμως, συνηγορούν πως η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να περιοριστεί η κινητικότητα στις γιορτές.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο και τέλος θα ανοίξει η εστίαση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τραπέζι είναι σενάρια για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών την περίοδο των γιορτών, ενώ φαίνεται πως εξετάζεται και η πιθανότητα χρονικού περιορισμού στην κυκλοφορία των πολιτών.
Τι σημαίνει αυτό; Διατήρηση των SMS στο 13033 στις ζωές μας.
Ερχεται το click away στις αγορές
Ακόμη ένα «όπλο» της κυβέρνησης στην προσπάθεια αποφυγής του συνωστισμού στα καταστήματα αναμένεται να είναι το σχέδιο για αγορές των καταναλωτών μέσω «click away». Οπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης: «Είναι ηλεκτρονική παραγγελία που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «πολλά καταστήματα μας είχαν εισηγηθεί να το καθιερώσουμε και εν μέσω της καραντίνας, όμως επιλέξαμε να μην το κάνουμε για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να επιταχύνουμε την πτώση των κρουσμάτων. Και από την ένταση του φαινομένου φαίνεται ότι καλώς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε».
Πηγή: Sputniknews