Πρόταση για παράταση του lockdown μέχρι 15 Μαρτίου – Τα μέτρα δεν αποδίδουν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 24 Φεβρουάριος 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Την ανάγκη παράτασης του ολικού lockdown για σχεδόν 20 ημέρες ακόμα κρίνει απαραίτητη ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.
Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης σχολίασε την χτεσινή εκτίναξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, που ανήλθαν σε 2.147 και «τρόμαξε» ειδικούς και κυβέρνηση, «παγώνοντας» χρονικά την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.
Σε πρωινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής επισημαίνει πως τα κρούσματα συνδέονται με τον αριθμό των τεστ που αυξήθηκαν συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το υψηλό φορτίο των λυμάτων αποτυπώνεται στην κινητικότητα στις ΜΕΘ.
«Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας παράλληλα πως: «ήταν παρακινδυνευμένο να συζητάμε για άνοιγμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη ημερομηνία για μερική «χαλάρωση» είναι η 15η Μαρτίου, επαναλαμβάνοντας πως το φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό, κάτι που σημαίνει πως «τα μέτρα δεν αποδίδουν, δεν ξέρω κι αν εφαρμόζονται».
Σημειώνει πως υπάρχει ψυχολογική πίεση και κόπωση, ενώ κατέληξε ότι με τη δεδομένη κινητικότητα των πολιτών δεν μπορεί να γίνει λόγος για ένα σκληρό lockdown.
Πηγή: Sputniknews