Προειδοποίηση ΠΟΥ μπροστά στον φόβο νέου κύματος: Η Ευρώπη δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο του κορονοϊού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για τον κορονοϊό κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εν μέσω των ανοιγμάτων στην Ευρώπη και καθώς το “τείχος ανοσίας” δεν έχει χτιστεί ακόμη, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο του κορονοϊού.
Αυτό, τη στιγμή που οι χώρες ανά την Ευρώπη επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας, ανοίγοντας δραστηριότητες -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- και ενώ ο φόβος του τέταρτου κύματος της πανδημίας, μετά το καλοκαίρι, προβληματίζει έντονα τους ειδικούς και τις κυβερνήσεις.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη, σε καμία περίπτωση, δεν έχει διαφύγει του κινδύνου λόγω COVID, παρά την πτώση που καταγράφεται τελευταία στα κρούσματα κορονοϊού.
«Καθώς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες κοινωνικές συγκεντρώσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού και μεγάλες γιορτές και αθλητικά τουρνουά, ο ΠΟΥ στην Ευρώπη ζητά προσοχή» τόνισε ο Κλούγκε στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.
Παράλληλα, ο ΠΟΥ έκρουσε «καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμών δεν επαρκούν για την αποφυγή μιας νέας έξαρσης του ιού.
Προσφάτως, άλλωστε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για τη βιαστική άρση των περιορισμών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποίησε για την «πολύ γρήγορη» άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό την ώρα που οι μεταλλάξεις συνεχίζουν να είναι ενεργές.
«Με την αυξημένη παγκόσμια μετάδοση των μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta, η άρση των περιορισμών πολύ γρήγορα θα μπορούσε να είναι καταστροφική για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε ο ίδιος.
Πηγή: Sputniknews