«Ποτέ μη λες ποτέ» σε νέο lockdown

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 22 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

«Δεν μπορούμε να μείνουμε για μια ζωή εσώκλειστοι επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» σημειώνουν οι ειδικοί.
Συναγερμό για δύσκολο χειμώνα απεύθυνε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Ο καθηγητής ανέφερε ότι ο χειμώνας δεν θα είναι εύκολος και θα έχουμε και τέταρτο και πέμπτο κύμα της πανδημίας. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το μέγεθος των επόμενων κυμάτων θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της πανδημίας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο κ. Βατόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά «ποτέ μη λες ποτέ».
Τέλος, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας (περί 8.000 επιπλέον νεκρών αν δεν είχαμε εμβολιαστεί) και η Μίνα Γκάγκα θα έπρεπε να γίνουν τηλεοπτικό σποτ.
Ματίνα Παγώνη: Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών φέρνει δύσκολο χειμώνα
Για δύσκολο χειμώνα προειδοποίησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τις αντοχές του ΕΣΥ.
«Όταν έχουμε φτάσει μόνο 60% των εμβολιασμένων τον Οκτώβριο, φυσικό είναι να λέμε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» σημείωσε στο MEGA.
Από τη μεριά της, πάντως, η κα Παγώνη τόνισε ότι δεν γίνεται να έχουμε ξανά lockdown, γιατί πρέπει να προχωρήσουν κοινωνία και οικονομία. «Δεν μπορούμε να μείνουμε εσώκλειστοι για μία ζωή, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μίλησε για τον κίνδυνο που κρύβουν οι παρελάσεις, παρόλο που λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικό χώρο, καθώς ο συνωστισμός και η μεγάλη κινητικότητα μπορούν να προκαλέσουν εκτίναξη των κρουσμάτων.
«Όσοι πάνε στην παρέλαση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πως θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση, να φύγει για να πάει να φάει» είπε μεταξύ άλλων.
Η Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε «τραγικό» γεγονός τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, με τους εμβολιασμούς να είναι κάτω από το 50% σε πολλές περιοχές και το ιικό φορτίο να είναι ψηλό.
«Εδώ και έναν μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς» ανέφερε.
Πρόβλημα επίσης αποτελεί ο συνωστισμός που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την κα Παγώνη να παρατηρεί πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία το πρωί και πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να προφυλαχθούν από τον συνωστισμό και τον κορονοϊό.
Πηγή Sputniknews.gr