Πολυτεχνείο: 6.000 αστυνομικοί, drone και ΟΔΟΣ θα ξεχυθούν στους δρόμους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 17 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Με το σύνθημα «όχι επεισόδια, αποτρέψτε τις εντάσεις» οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ «ξεχύνονται» στους δρόμους της πρωτεύουσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σήμερα είναι η 48η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή.
Ο σχεδιασμός φέτος απαιτεί εγρήγορση και ενισχυμένα μέτρα, έτσι «στο πόδι» θα βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Εκτός από την Αντιτρομοκρατική, την ομάδα ΔΙΑΣ και την ΟΠΚΕ, ενεργό ρόλο θα έχει και η ευέλικτη ομάδα ΔΡΑΣΗ, με βασικό σκοπό την επιτήρηση των Εξαρχείων, ενώ θα λειτουργεί και υποστηρικτικά προς τις διμοιρίες.
Φέτος, στα μέτρα του Πολυτεχνείου θα δούμε και την ομάδα ΟΔΟΣ η οποία θα βρίσκεται παραταγμένη σε σημεία που χαρακτηρίζονται χαμηλής επικινδυνότητας, για παράδειγμα, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Φυσικά, στην «πρώτη γραμμή» θα είναι οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι φέτος θα είναι εξοπλισμένοι με κάμερες ώστε να καταγράφουν τι συμβαίνει και να στέλνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.
Εκεί, δηλαδή, που θα «χτυπά» τις επόμενες ώρες όλη η καρδιά της ΕΛΑΣ και θα επαναπροσαρμόζεται ο σχεδιασμός ανάλογα με τις εξελίξεις.
Στον δρόμο επίσης θα βρίσκονται και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν την κατάσταση.
Την ίδια ώρα, στα Εξάρχεια θα αναπτυχθούν και «κρυφές» δυνάμεις, άνδρες δηλαδή της ασφάλειας που θα γίνουν τα αυτιά και τα μάτια της ΕΛ.ΑΣ.
Τέλος, από αέρος θα «χτενίζουν» την περιοχή drone αλλά και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Η εντολή που έχει δοθεί από χείλη της Κατεχάκη είναι «όχι επεισόδια, αποτρέψτε τις εντάσεις».
Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε πριν από μερικά 24ωρα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στο Πολυτεχνείο είχε επισημάνει πως «πρέπει να είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός», εξηγώντας ότι η δουλειά της ΕΛΑΣ είναι να συμβάλει με τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να υπάρχει τάξη.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα
Η επέτειος του Πολυτεχνείου φέρνει αναπροσαρμογές και στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ειδικότερα, θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάσεις.
Επίσης, τροποποιήσεις υπάρχουν και σε δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της Αθήνας.
Οι αλλαγές θα επηρεάζονται από τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις της ΕΛ.ΑΣ. με διάρκεια μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 18/11/2021.
Πηγή Sputniknews.gr