Πωλείται το εμβληματικό ξενοδοχείο President

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 3 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Ποιο είναι το αντίτιμο

Το τετράστερο ξενοδοχείο δεν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου αγοραστή σε μια δύσκολη, ελέω κορονοϊού, εποχή για επενδύσεις.
Πωλητήριο στο εμβληματικό President, το ψηλότερο ξενοδοχείο της χώρας, έχει βάλει η «ΓΕΚΕ».
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, στην οποία ανήκει το ακίνητο, έχει δώσει εντολή σε μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών, ελληνικών συμφερόντων, να βρει αγοραστή.
Το αντίτιμο για το συνολικής επιφάνειας 34.280 τετραγωνικών μέτρων ακίνητο ύψους 68 μέτρων, είναι 110 εκατ. ευρώ. Ποσό σχεδόν τριπλάσιο από την κεφαλαιοποίηση ύψους 38 εκατ. ευρώ, της ΓΕΚΕ.
Ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η οικογένεια Κεφάλα, φέρεται να επιδιώκει μάλιστα την πώληση του τετράστερου ξενοδοχείου τα τελευταία δύο χρόνια.
Το President έχει 22 ορόφους, ενώ αποτελείται από 517 δωμάτια και 918 κλίνες, διαθέτοντας επίσης 197 θέσεις στάθμευσης. Βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση (μόλις 700 μέτρα) από τους σταθμούς του μετρό Πανόρμου και Αμπελόκηποι.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο, το οποίο κατασκευάστηκε λίγο πριν από το τέλος της δεκαετίας του 1970, αλλά ανακαινίστηκε πλήρως το 2004, δεν έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου αγοραστή, με τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και της οικονομίας γενικότερα να αποτελούν τροχοπέδη.
Πηγή sputniknews.gr