Ποιοί είναι οι επτά κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα κατά το Der Spiegel

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Απριλίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν εκπέμπει το νέο τουριστικό αφιέρωμα του Der Spiegel, που επιχειρεί να αποτυπώσει τις τρέχουσες τάσεις στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά.
Οπως τονίζεται στο άρθρο, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί πάλι τους τουρίστες, ενώ αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου. Ο συντάκτης του άρθρου εστιάζει στις αλλαγές στις ταξιδιωτικές συνήθειες που αρχίζουν να διαφαίνονται, όπως η προτίμηση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες και η επιλογή προορισμών χωρίς μαζικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει τα προσόντα να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις με ποιοτικά μικρά καταλύματα, λογικές τιμές και αυθεντική φιλοξενία. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το έγκυρο γερμανικό μέσο ενημέρωσης με την παγκόσμια ακτινοβολία, ξεχωρίζει τους επτά προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρονται για ονειρικές διακοπές το φετινό καλοκαίρι.
Την κορυφή της λίστας, καταλαμβάνει η Ανδρος με τις 30 και πλέον παραλίες της. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Εύβοια που γοητεύει με το μέγεθος της, τις φυσικές πηγές, το ορεινό στοιχείο, τα μονοπάτια και τις παραλίες. Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Φολέγανδρος με τα κρυστάλλινα νερά και την ήρεμη αύρα της. Επόμενο νησί στη τέταρτη θέση είναι η Λέρος που προσφέρεται για καταδύσεις και πέμπτος προορισμός στην κατάταξη είναι τα Κύθηρα για όσους λατρεύουν τη φύση αλλά και την ιστορία. Στην έκτη θέση οι εκατομμύρια αναγνώστες του διεθνούς μέσου συναντούν την πεταλούδα του αιγαίου, Αστυπάλαια που σαγηνεύει με τα ψαροχώρια της. Τέλος, τη λίστα ολοκληρώνει η Σύρος με την επιβλητική αρχιτεκτονική της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ