Ποιες είναι οι πιο «επικίνδυνες» τροφές για την απώλεια βάρους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Κάποιες τροφές μπορεί να αποδειχθούν «επικίνδυνες» ως προς την απώλεια βάρους, σύμφωνα με Ρώσο διατροφολόγο ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του δείκτη ινσουλίνης.
Ο Ρώσος διατροφολόγος, Αλεξέι Κοβάλκοφ, διευθυντής κλινικής που ειδικεύεται στη διαχείριση βάρους, απαρίθμησε τις τροφές που είναι «επικίνδυνες» για εκείνους που… μάχονται με τα κιλά τους.
Έτσι όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, συχνά δεν δίνουν προσοχή σε έναν τόσο σημαντικό παράγοντα όπως είναι ο δείκτης ινσουλίνης, καθώς ένα σταθερά υψηλό επίπεδο της ορμόνης στο αίμα μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει το βάρος.
Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε πως η αντίσταση στην ινσουλίνη, όταν τα κύτταρα γίνονται λιγότερο ευαίσθητα σε αυτήν την ορμόνη, είναι πρώτο βήμα προς τον διαβήτη.
Ακόμα, ο Κοβάλκοφ, σε σχετική ανάρτησή του στο Instagram, τόνισε το εξής:
«Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ειδικά γαλακτοκομικά προϊόντα και όσπρια προκαλούν ισχυρή έκκριση ινσουλίνης. Από την άλλη, προϊόντα πλούσια σε λίπη, όπως το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μπέικον, το τυρί ή τα φιστίκια δεν προκαλούν γρήγορη παραγωγή αυτής της ορμόνης».
Επιπλέον, η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό δείκτη ινσουλίνης κατά το βραδινό εμποδίζει τη λειτουργία της σωματοτροπίνης, δηλαδή της ορμόνης που «καίει» λίπος κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Ακόμα, ο Κοβάλκοφ υπογράμμισε πως, αργά το απόγευμα, η ινσουλίνη απελευθερώνεται στο σώμα, γεγονός που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τότε λόγω ξαφνικής πείνας μπορεί να φάτε κάτι «επιβλαβές».
Ο Ρώσος διατροφολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημονικής Έρευνας σχετικά με τα Τρόφιμα, Μιχαήλ Γκίνσμπουργκ, από την πλευρά του, επαίνεσε τις ιδιότητες των οσπρίων, υποστηρίζοντας ότι έχουν αναζωογονητική επίδραση και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ικανές να αποτρέψουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Πηγή Sputniknews.gr