Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 27 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Συγκινημένη όλη η Ελλάδα αποχαιρέτα τη Φώφη Γεννηματά που έφυγε τόσο ξαφνικά μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκινό.
Ήταν Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου όταν η Φώφη Γεννηματά διέσχιζε το κατώφλι της Μητρόπολης Αθηνών για να πει το «τελευταίο αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη.
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί από τη λιτή της εμφάνιση και τα μετρημένα της λόγια για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ότι σχεδόν δύο μήνες μετά, σε μια ακόμη «μαύρη» Τετάρτη, ο κόσμος θα αποχαιρετούσε την ίδια την ηγέτιδα του ΚΙΝΑΛ.
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
Από νωρίς το πρωί, καταγράφεται κοσμοσυρροή στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου η σορός της 57χρονης πολιτικού έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Με απόφαση του πρωθυπουργού, εξάλλου, έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος σήμερα, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.
Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώθηκαν στη συγκίνησή τους για τη Φώφη Γεννηματά, η οποία «πάλεψε» με αξιοπρέπεια με την επάρατη νόσο και έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (25/10).
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος τέσσερα στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται πάντα στο πλάι της σορού της Γεννηματά και θα εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μετά το λαϊκό προσκύνημα, η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, θα γίνει με τιμές υπουργού και δημοσία δαπάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.


Ο γιος της, Γιώργος Γεννηματάς θα εκφωνήσει έναν επικήδειο
Τραγικές φιγούρες αποτελούν τα μέλη της οικογένειάς της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα παιδιά της που τόσο αγωνιούσε ότι θα αφήσει μόνα τους πίσω: ο πρώην σύζυγός της, Αλέξανδρος Ντέκας, και η ενήλικη κόρη τους Αιμιλία, καθώς και ο δεύτερος σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, και τα παιδιά τους, ο 17χρονος Γιώργος και η 15χρονη Κατερίνα.
Μάλιστα ο Γιώργος, που έχει το όνομα του αείμνηστου πατέρα της Φώφης Γεννηματά και θα δώσει φέτος Πανελλήνιες, θα εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους.
Επικήδειο θα εκφωνήσουν, όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφθασε, το πρωί, στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς πλήθος κόσμου συρρέει για να πει το «τελευταίο αντίο».
Το φέρετρό της είναι καλυμμένο με τρεις σημαίες: Την ελληνική, το ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.
Η σορός της θα είναι σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 14:00 και στη συνέχεια θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Επικήδειο θα εκφωνήσει Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, αλλά και ο 17χρονος γιος της Γιώργος.

Πολίτες από όλη την Ελλάδα στη Μητρόπολη Αθηνών
Κόσμος από διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν καταφθάσει στη Μητρόπολη Αθηνών, κάνοντας ταξίδια από μακριά, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τη Φώφη Γεννηματά.
Πολιτικός κόσμος και απλοί πολίτες αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά
Τόσο πολιτικός κόσμος, όσο και απλοί πολίτες, προσέρχονται στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τη Φώφη Γεννηματά.
Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και κυβερνητικά στελέχη έφθασαν εμφανώς συγκινημένοι στο παρεκκλήσι, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά.
Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 14:00
Η σορός της Φώφης Γεννηματά έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Απλοί πολίτες προσέρχονται για να πουν το τελευταίο «αντίο» στην πολιτικό που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή μάχη με τον καρκίνο.
Πηγή Sputniknews.gr