Πιθανό lockdown σε Σέρρες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 4 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Οι Θεσσαλονικείς τις επιλέγουν για διασκέδαση μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Προ των πυλών η απαγόρευση συναυλιών στις «κόκκινες» περιοχές. Τι εξετάζεται για τις Σέρρες όπου Θεσσαλονικείς… πάνε για διασκέδαση μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Σε νέες εισηγήσεις φαίνεται πως οδηγεί την επιτροπή εμπειρογνωμόνων η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ 100,3, πολίτες μετά την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας από τη 1:00 έως τις 6:00 στη Θεσσαλονίκη, πάνε στις… Σέρρες για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.
Ετσι, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν να μπουν στο «κόκκινο» και οι Σέρρες, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και προληπτικά να αποφευχθεί μία νέα έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπως μεταδίδει πάντα το ίδιο μέσο.
Παράλληλα, το όσα συνέβησαν στη συναυλία του Γιάννη Πάριου -όπου αν και μπήκαν μόνο εμβολιασμένοι και σε θέσεις καθημένων, τελικά πολλοί σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χορεύουν- προβληματίζουν την επιτροπή.
Λόγω του παραπάνω, μέλη της θα εισηγηθούν την Τετάρτη να υπάρξει απαγόρευση συναυλιών στις κόκκινες περιοχές.
Την Τετάρτη ανακοινώσεις για νέα ανοίγματα
Παρά την παραπάνω ανησυχητική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για περαιτέρω βήματα ελευθερίας των πλήρως εμβολιασμένων.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας θα στείλει πολύ ξεκάθαρα μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους, για τον ΕΟΔΥ, αλλά και για τη σύσταση νέας συμβουλευτικής επιτροπής.
Η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμβουλεύει την κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα είναι διαφορετική με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό.
Ο υπουργός Υγείας, είχε πει, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, πως η κυβέρνηση -σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών- επεξεργάζεται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.
Εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος, χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας», είχε δηλώσει.
Από την άλλη, στους μικτούς χώρους θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.
Τέλος, υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι άπαξ και υπάρχει εμβόλιο, γίνονται τεστ και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, η οικονομία δεν κλείνει, δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων.
Πηγή Sputniknews.gr