Πέτρος Φιλιππίδης: Σε πλειστηριασμό εξοχικό με πισίνα στο Σοφικό Κορινθίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 4 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP διακηρύξεις

Ημερομηνία Διεξαγωγής Πλειστηριασμού: 19/01/2022
Ονοματεπώνυμο Οφειλέτη: ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΝΙΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
Σε πλειστηριασμό βγαίνει ακίνητο των Πέτρου ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ και της συζύγου του Ελπίδας ΝΙΝΟΥ κάτοικοι Ψυχικού Αττικής, στην οδό Διαμαντίδου 38-Β.
Ημερομηνία Πλειστηριασμού: Η 19η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ: Με ηλεκτρονικά μέσα (ηλεκτρονικός πλειστηριασμός), στο διαδικτυακό τόπο μέσω της ιστοσελίδας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ:
Πρόκειται για ένα ΟΙΚΟΠΕΔΟ, εκτάσεως περίπου 1.242,00 τ.μ, άρτιο και οικοδομήσιμο με διόροφη κατοικία εμβαδού 181,12 τ.μ. σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν (σοφίτα, ισόγειο και ημιυπόγειο) με πισίνα η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, στη θέση «Αμμόνι» της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στον αριθμό ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ του 17ου Ο.Τ . Το οικόπεδο περιβάλλεται από τις οδούς Σολυγείας-Γλάρων-Δελφινιών, στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Τ.Ε) .
Η οικοδομή αποτελείται από:
– υπόγειο με αποθηκευτικούς χώρους εμβαδού 30,00 τ.μ. περίπου,
– ημιυπόγειο που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας. Περιλαμβάνει ένα χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό, και εξώστη προς την πρόσοψη.
– ισόγειο με το χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς την σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό, και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο.
– σοφίτα που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη απ? όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό.
Το ανωτέρω οικόπεδο, εντάχθηκε στο ρυμοτομικό σχέδιο του παραθεριστικού οικισμού του Ο.Σ.Υ.Τ.Ε με το από 29-4-1969 Βασιλικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στο υπ? αριθμόν 111/4-6-1969 ΦΕΚ, Τεύχος Α΄.
Η κατοικία ήταν στο τελικό στάδιο της πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης.


Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και για τη τελική διαμόρφωση των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.
Βάσει της 749/1984 εκδοθείσας οικοδομικής αδείας προβλεπόταν ανέγερση ισόγειας οικοδομής 182,12 μ2 με υπόγειο. Από το στέλεχος της αδείας δεν προκύπτει το εμβαδόν του υπογείου ενώ προβλεπόταν τελικό ύψος οικοδομής 4,20μ. Λόγω μεγάλης υψομετρικής κλίσης του οικοπέδου δεν είναι γνωστό αν το ημιυπόγειο αναφέρεται ως ισόγειο στην άδεια οικοδομής ή αν αποτελεί χώρο του υπογείου που έχει διαμορφωθεί με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε κατοικία. Επίσης από την εκδοθείσα οικοδομική άδεια δεν προκύπτει η νομιμότητα της πισίνας.
ΤΙΤΛΟΣ ΚΤΗΣΕΩΣ: Το ακίνητο ανήκει στους οφειλέτες κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και κατά το ποσοστό του ενός δευτέρου (1/2) εξ αδιαιρέτου στον καθένα, βάσει του 7076/23-10-2000 Συμβολαίου της Συμβολαιογράφου Αθηνών Βασιλικής Αργ. Καραλή, νόμιμα μεταγεγραμμένο στα βιβλία μεταγραφών του Υποθ/κείου Σολυγείας (Σοφικού) στον τόμο 107 με α.α 314.
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ορίζεται η εμπορική του αξία όπως αυτή προσδιορίστηκε κατά το χρόνο της κατάσχεσης, σύμφωνα με το Νόμο και την έκθεση εκτίμησης πιστοποιημένου εκτιμητή, δηλ το ποσό των 176.400,00 ευρώ.
Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου Σολυγείας, υπάρχει εγγεγραμμένη:
1) Η κατάσχεση, της δικαιούχου-ειδικής διαδόχου VEGA I NPL Finance DAC», που εδρεύει στο Δουβλίνο Ιρλανδίας, επ΄ ονόματι και για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η «INTRUM HELLAS ΑΕΔΑΔΠ», με έδρα στην Αθήνα για ποσό #200.000# ΕΥΡΩ, της μεταβιβάζουσας «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».
2) H κατάσχεση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ MILLENIUM BANK A.E., για το ποσό των 240.000 Ευρώ.
Υπάλληλος του πλειστηριασμού: Η Συμβολαιογράφος Κορίνθου Κωνσταντίνα ΚΑΠΕΛΛΟΥ, με έδρα στην Κόρινθο, οδός Κολιάτσου 36, τηλ. 27410-20009, ΑΦΜ 046786882 / Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, email: kapellounotary@gmail.com